Nyíregyháza

2022.02.11. 16:08

Ismerkedés a kereskedelem világával

A litván Kristupas Kondratavicius is megtekintette a Nyírpapír Kft. üzletét.

Fotó:

Öt ország (Törökország, Litvánia, Spanyolország, Olaszország és Magyarország) tanulóit és tanárait fogja össze az az Erasmus pályázat, melynek résztvevői pénteken délután a nyíregyházi Nyírpapír Kft. üzletébe látogattak el, mégpedig Margittai Lívia projektkoordinátor vezetésével.


Mint azt a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Sipkay Barna Technikum pedagógusa lapunknak elmondta, a pályázat részeként minden országban egy-egy hetet töltenek el a fiatalok, ezalatt megismerkedhetnek az adott ország, régió munkaerő-piaci helyzetével, a vállalkozásokat körülvevő gazdasági-társadalmi környezettel.


A tizennyolc esztendős litván Kristupas Kondratavicius a Szvalia folyó menti Pasvalysból érkezett, és mint azt kiemelte, nagyon jól érzi magát a megyeszékhelyen.
– Sajnos, a koronavírus miatt nem lakhatunk helyi családoknál, de nagyon jól érezzük magunkat a a belvárosban található Hotel Koronában. Én odahaza egy gimnáziumba járok, nagyon szeretnék egyetemre menni, érdekel a kereskedelem – árulta el érdeklődésünkre a litván fiatalember, akitől megtudtuk, délelőtt a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Digitális Közösségi Alkotóműhelyében jártak, ahol egy robotikával kapcsolatos előadáson és egy gyakorlati bemutatón vehettek részt.


A „nemzetközi delegációt” Balogh Zoltán, a Nyírpapír Kft. társtulajdonosa fogadta. Rövid köszöntőjében elmondta, a kereskedelem valamilyen formája a világ összes országában jelen van, ebben az ágazatban rengetegen dolgoznak világszerte. Azt már csak lapunknak árulta el, hogy az üzletben rendszeresen tart különféle pályaorientációs rendezvényeket, ugyanis vallja, a gyakorlatban lehet megismerni egy-egy szakterületet, nincs ez másképp a kereskedelem esetében sem.


– Öt alkalmazottal dolgozunk, de van nálunk két szakiskolai tanuló is, hiszen a legjobb, leghasznosabb az, ha egy-egy problémával nem az iskolapadon keresztül szembesül az diák, hanem a való életben tapasztalja meg a dolgokat – emelte ki a Nyírpapír Kft. társtulajdonosa, Balogh Zoltán.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában