Balsa

2022.02.23. 10:14

Sportteremmel bővült az óvoda Balsán

A tornaszoba eszközei fejlesztik a gyerekek mozgáskoordinációját, logikai készségüket.

KM

Az óvodások új sportbirodalma

Fotó: önkormányzat

Egy régi álom vált valóra a Tisza-parti községben, ugyanis a Magyar Falu Programban elnyert támogatással megépülhetett a Meseház Óvoda tornaszobája. A napokban megtartott átadóünnepségen a szalagátvágást – ahol a gyerekek nem voltak jelen – követően nagy örömmel vették birtokba az új sportbirodalmukat. 

 

Szakmai szempontok 

 

– Nagyon fontos beruházás ez a település, de főként a gyermekeink életében – mondta lapunknak Somogyi Szilvia polgármester, aki maga írta meg a pályázati anyagot, hogy sportteremmel, tornaszobával bővüljön az óvoda, ahová jelenleg 19-20 gyermek jár. A szakmai szempontokat figyelembe véve folyamatosan egyeztettek Urbán Tímeával, az óvodavezetővel, hogy milyen eszközökre, játékokra lenne szükség, erre 2,2 millió forintot fordíthattak a pályázaton belül. A 29 eszköz segíti a gyermekek mozgáskoordinációját, fejleszti a képességeiket, logikai készségüket. 

 

– Egy nagyon régi iskolaépület két tantermét nyitottuk össze, így sikerült kialakítani a 96 négyzetméteres sporttermet, amihez építettünk egy külön mosdót is – jegyezte meg a polgármester, s hozzátette: bruttó 11,6 millió forint pályázati támogatást fordíthattak a kivitelezésre, ami komoly feladat volt.

 

Kellemes, biztonságos 

 

– Szükség volt a belső tér teljes átalakítására, a padlástér felújítására, új ajtók és ablakok beépítésére, valamint az új padló biztonságos gumiszőnyeg-borítást kapott. Végül határidőn belül elkészült az új helyiség. Kellemes és barátságos tér alakult ki, ahol a gyerekek nagyon jól érzik magukat – tette hozzá Somogyi Szilvia. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában