Megyei közgyűlés

2022.03.16. 17:01

Pénz nem lesz akadálya a munka folytatásának

A megyei közgyűlésen megköszönték az ukrajnai menekültek ellátásában résztvevők munkáját.

A nyersanyagár-drágulás még mindig érezteti a hatását, s ez kihat azokra a pályázatokra is, amelyeket a települési önkormányzatok már elnyertek a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) kiírásain, ám a beruházásoknak plusz forrásra van szükség a megvalósításhoz. Ez volt a legfőbb napirendi pontja a szerdára összehívott rendkívüli megyei közgyűlésnek. Az elnök, Seszták Oszkár a napirendi pontok tárgyalása előtt meg is jegyezte, ez technikai jellegű közgyűlés lesz.


A jelenlévő 15 képviselő egyhangúlag elfogadta, hogy a tiszavasvári zöld város projektje, a tiszalöki önkormányzat gazdaság-, illetve a kisvárdai önkormányzat települési infrastruktúra fejlesztési, már megkötött támogatási szerződéssel rendelkező pályázata megkapja a kért többlettámogatást, annak érdekében, hogy a projekteket be tudják fejezni. Az európai uniós támogatású TOP-os pályázatoknál a költségnövekmény-igények kielégítéséhez az Irányító Hatóság mindig a megyei közgyűlés előzetes hozzájárulását kéri. A három pályázat esetében ez összesen több mint 310 millió forint plusz forrást jelenthet, olvasható az előterjesztésben.
 

Köszönet a segítőknek


– Köszönjük a települések polgármestereinek, önkormányzati dolgozóinak, a helyi lakosságnak, a civil szervezeteknek, önkénteseknek, hogy mindent megtesznek az ukrajnai menekültek ellátásáért – hangsúlyozta a megyei közgyűlés elnöke. Seszták Oszkár kiemelte, a határ mentén emberfeletti munkát végeznek, s egyelőre úgy tűnik, még hetekig szükség lesz a kitartásra, önzetlenségre, mert elhúzódó, háborús válsághelyzettel nézünk szembe. Arra kérünk mindenkit, aki megteheti, adománnyal támogassa, vagy önkéntesként vegyen részt a karitatív munkában, segítse és tehermentesítse azokat, akik a háború kitörése óta helyt állnak megyénk településein.


A közgyűlés végén egyéb bejelentésre, kérdésfeltevésre és interpellációra senki nem jelentkezett, így negyed óra sem kellett ahhoz, hogy véget is érjen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában