Kelet-retró

2022.04.16. 08:00

Egy rendőr halála

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország évtizedekkel ezelőtt ezen a napon.

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

1982. április 16., péntek


Postaforgalmi verseny Kisvárdán 


Tizennégy postaforgalmi szakközépiskola huszonöt tanulója részvételével országos szakmai tanulmányi verseny kezdődött április 15-én Kisvárdán. A kétnapos versengésnek a Császy László Szakközépiskola és Gép- és Gyorsíró Iskola ad otthont. Az országos döntő két részből áll. Április 15-én gyakorlati feladatokat oldottak meg az elődöntőből továbbjutott tanulók. Pénteken a szóbeli versenyre kerül sor. 

Postaforgalmi szolgálatból, pénztárismeretből és távközlésforgalmi szolgálatból adnak számot ismereteikről. A postaforgalmi verseny keretében csütörtök este a kisvárdai művelődési központban ünnepi megemlékezést tartottak Császy László születésének századik évfordulója tiszteletére, és abból az alkalomból, hogy a nevét viselő szakközépiskolában tízéves a postaforgalmi képzés.

 

Teleobjektívvel: a Nyíregyházi Városi Tanács épülete, háttérben a Kossuth utcai emeletes házak.

 

1992. április 16., csütörtök

 

Egy rendőr halála 


Tragédia történt április 15-én Balsán; egy rendőr önvédelmi fegyverével fejbe lőtte magát, a helyszínen meghalt. Elsőként Tamás Lajos alezredest, a megyei rendőr-főkapitányság közbiztonsági igazgatóját kerestük fel. Az esemény helyszínéről éppen akkor érkezett vissza irodájába. A rendőrség egy fiatal, 24 éves munkatársát veszítette el. 
- Az áldozat Kemecse körzeti megbízottja - mondta az alezredes. - A jól dolgozó rgndőrök közé tartozott, az egyenruhát négy éve öltötte magára. A vizsgálat eddigi adatai szerint a rendőr cselekedete a munkájával, szolgálatával semmilyen módon nem hozható összefüggésbe. Tettére talán a magánéleti problémái miatt szánta rá magát. Az ügyben szakértők bevonásával folytatják a vizsgálatot. 
Amikor a Nyíregyházi Mentőszolgálat rohamkocsija Balsára ért, élt. Az orvos és munkatársai a szőnyegen sok vért láttak. A fiatalemberért amit csak lehetett, megtettek, de a súlyos agysérülése miatt a halálának megakadályozására nem volt mód. 
Az elhunyt rendőr felesége válaszolt kérdéseinkre. - Nem igaz, hogy a háttérben családi probléma húzódik meg - mondta az asszony. - Kedden Balsán a rokonoknál Tibor-napot ünnepeltünk. Utána hazamentünk édesanyámékhoz. A férjem szerdán reggel átment a másik szobába a vendégekhez, s megkérdezte tőlük, kérnek-e kávét. A lövést meghallván szaladtam át. Hogy önszántából lőtte-e meg magát, vagy véletlen baleset történt, nem tudjuk. Állítólag a vendégek azt mondták: a fegyverrel hadonászott. Fogalmunk sincs, a másik helyiségbe milyen indulattal ment át, de csak nem rosszal, ugyanis az ott levőket kávéra invitálta. Mi jól éltünk. Babát várunk, aki négy hónap múlva születik meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában