Nyíregyháza

2022.05.25. 06:42

Ezer évelőt osztottak ki

A Zöld Akciócsoport megmozdulást szervezett a méhek világnapja alkalmából.

KM

A Gajdos Kertészet felajánlása ihlette az ötletet, hogy a Zöld Akciócsoport a méhek világnapjára akkora hangsúlyt helyezzen, mint amilyet az megérdemel. 

Felülmúlta a várakozásokat 

– Az élelemellátásunk jelentősen függ a méhek számától, azok beporzótevékenységétől. Egy körlevélben hívták fel az óvodák és az iskolák figyelmét arra a lehetőségre, hogy évelő virágzó növényeket osztanak intézményeknek, ha azt igénylik. A jelentkezők száma magasan felülmúlta várakozásainkat, rekordszámú, 45 nevelési-oktatási intézmény jelezte vissza igényét – közölte Bartha-Kocsány Rita. Felkérték még a Klorofill Kertészetet, hogy csatlakozzon a programhoz a figyelemfelhívó nap alkalmából, valamint az Oázis Kertészetből is kaptak ajándékba cserjéket. 
Így több mint 1000 évelő növény és cserje került nyíregyházi óvodák, iskolák kertjeibe, melyek nemcsak szépek, de hasznos életteret biztosítanak számos beporzónak. Mivel eszközei, erőforrásai végesek voltak az önkéntes munkát végző lakossági csoportnak, a kiszállítást csak részben tudták megoldani. Szerencsére az intézmények ezt rugalmasan fogadták, legtöbbjükből elmentek válogatni arra a helyszínre, ahol a csoport ez alkalomra lehetőséget kapott raktározni és előkészíteni a növényeket. Két intézmény segítséget kapott komposztföld beszerzésében is. 
 

Borítókép: A Tündérkert Óvoda is kapott a növényekből | Fotó: Zöld akciócsoport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában