Közelít

2022.05.02. 09:18

Kiadták a figyelmeztetést - kegyetlen ami közelít felénk

Megyénkre is elsőfokú riasztás van érvényben. Viharos szélre és jégesőre is fel kell készülnünk.

Fotó: Shutterstock

Az északnyugati megyékben nagyobb, másutt kisebb az esély, hogy a záporok mellett dörgés, villámlás előforduljon. Éjszaka már nem valószínű zivatar. Hétfőn a déli óráktól nagyobb számban az ország északi felén ismét kialakulhatnak zivatarok. Egy-egy erősebb gócot szélerősödés (~ 45-55 km/h), intenzív csapadék (~ 15-20 mm), esetleg apró szemű (< 1 cm) jég kísérhet.

Tizenhárom megyére érvényes riasztást adtak ki zivatarok miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Ráadásul az előrejelzések szerint kedden és szerdán sem fog csitulni a viharos idő.

Forrás: OMSZ

Hétfőn erősen felhős lesz az ég, és szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Élénk, zivatarok környezetében erős lesz a délkeleti szél. 19 fok körüli értékeket mérhetünk.

Kedden marad a borongós, erősen felhős időjárás. Elszórtan valószínű zápor. 16 és 21 fok között változik a hőmérséklet. A DNy-i szél élénk lesz.

Szerdán a nap első felében erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és kisebb eső is kialakul. Délután szakadozik a felhőzet, kisüt a nap. 15 és 20 fok közé gyengül a nappali felmelegedés - írja a Köpönyeg.

Csütörtök estig sok napsütésre van kilátás, majd estétől a megnövekvő gomolyokból zivatarok törnek ki. 19 és 25 fok közé melegszik a levegő.
 

Címkék#vihar

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában