Mátészalka

2022.09.30. 14:10

Az "Országjáró" Mátészalkára érkezett

Mátészalkáról jelentkezett szeptember második hétvégéjén a Kossuth Rádió Országjáró című műsora, amelyben olyan embereket, művészeket, zenészeket, képzőművészeket, lelkes civileket szólaltattak meg, akik kötődnek a városhoz, alkotásaikkal, közösségformáló erejükkel építik és gazdagítják a települést, őrzik hagyományait, öregbítik hírnevét. A műsorban szó volt többek között a település emblematikus épületeiről, helyi nevezetességekről, az élővilágról, gasztronómiáról és számos más izgalmas témáról.

A Kossuth Rádió hatalmas közvetítőkocsival érkezett a városba. Czifra Szilvia műsorvezető, valamint Domokos István felelős szerkesztő több órán keresztül élő adásban beszélgetett a Képes Kávéházban a meghívott vendégekkel. A csapatot erősítette Zsoldos Barnabás szerkesztő- riporter, a térség rádiós tudósítója, aki külső helyszínekről jelentkezett be. A műsor hallgatói pedig megismerhették a város „kincseit”.

 

A Kossuth Rádió Országjáró Vándorbotjára Dr. Juhászné dr. Kicsák Marianna alpolgármester kötötte fel Mátészalka szalagját, a műsor Kincsesládájába pedig Dr. Hanusi Péter polgármester helyezte el a Mátészalka, a Fény Városa című nem rég elkészült képes albumot, amely bemutatja a múlt és jelen építészetét, megidézi a település hétköznapjainak és ünnepnapjainak hangulatát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában