Nyíregyháza

2022.09.28. 11:48

Van kiút a bűnözők karmai közül

Fotó: Dodó Ferenc

A megyeszékhelyre érkezett az a szabadulószobának berendezett lakókocsi, melyet a holland rendőrség és a Pécsi Tudomány Egyetem Emberkereskedelem Elleni Kutatócsoportja indított útjára Magyarországon. Az Escapevan elnevezésű program keretében a látogatók megismerik Nóra történetét, akit először Magyarországon, majd Hollandiában kényszerítettek prostitúcióra, végül a hatóságok munkájának köszönhetően megmenekült. 

A szabadulószobából különböző feladatok útján lehet kijutni, de a feladatok nehézsége jól szimbolizálja, mennyire nehéz kikerülni a bűnözők hálójából. A program célja, hogy „láthatóvá” tegye az emberkereskedelem áldozatait és az őket érő megpróbáltatásokat. A rendezvényen Van Vanrooij-Sallai Annával, a holland rendőrség képviselőjével beszélgettünk, akitől megtudtuk, korábban Debrecenben tekinthették meg az érdeklődők a lakókocsit, de nem könnyű megszólítani ezzel a sokszor sokkoló témával az utca emberét. 

Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere beszédében hangsúlyozta: közhely, ugyanakkor igaz, hogy szinte bárki lehet áldozat, ugyanakkor vannak veszélyeztetett csoportok, melyek tagjai gyakrabban kerülnek a bűnözők hálójába.

További részletek hamarosan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában