Nyíregyháza

2022.10.28. 17:30

Hittek az igen erejében

A világ folyamatosan és gyorsan változik, de van, ami örök: ez pedig a házasság és a család szentsége.

Fotó: Dodó Ferenc

Összesen 2250 évnyi házassági tapasztalattal a hátuk mögött erősítették meg a fogadalmukat pénteken azok a párok, akik a nyíregyházi önkormányzat meghívásának eleget téve a Váci Mihály Kulturális Központ színháztermében gyűltek össze.
Az Arany napon 45 házaspár vett részt – mindannyian a megyeszékhelyen mondták ki a boldogító igent fél évszázaddal ezelőtt. Sokan a gyerekeikkel, unokáikkal érkeztek, hogy együtt éljék át ezeket a különleges pillanatokat.

Ünnepi csokrot kötnek

– Sokan csak vágynak arra, ami önöknek megadatott: ötven éve élnek házasságban – ezzel köszöntötte a párokat dr. Kása Brigitta aljegyző, aki úgy fogalmazott: akik itt vannak, tudják, hogy csak egyetlen életünk van, ezt kell jól kihasználni, ebben kell boldognak lenni.

– Öt évtized után kicsit talán megkopnak az emlékek, de ma biztosan eszükbe jut az esküvőjük, a sok családi ünnep, a számos, mosolyt fakasztó esemény, és ezekből kötnek ünnepi csokrot.

– Minden bizonnyal voltak olyan pillanatok a házasságuk alatt, amikor erősíteni, bátorítani, vigasztalni kellett egymást, de a szomorú percek még szorosabbra fűzték az együvé tartozás szálait. Fél évszázaddal ezelőtt azzal, hogy kimondták az igent, elültették a közös életük fáját, amit ért eső, fagy, és vihar, de ami minden tavasszal újra kivirágzott – mondta, majd dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző segédletével a párok megerősítették házassági fogadalmukat.        

Titkos összetevők

– Új világot nyitott önök előtt az ötven évvel ezelőtt kimondott igen – fogalmazott dr. Kovács Ferenc, a megyeszékhely polgármestere, és hozzátette: közös életet csak azzal a hittel érdemes kezdeni, amivel az itt lévők 1972-ben elindultak az úton.

– Az akkor tett ígéretüket megtartották, és bármilyen nehézség is adódott az életükben, hittek az igen erejében. Önök ismerik a hosszú házasság titkát, de ez mindannyiuk számára mást és mást jelent. Ami valószínűleg közös „összetevője” a receptnek, az a bizalom, az odafigyelés és a türelem. A világ folyamatosan és gyorsan változik, de van, ami örök: ez pedig a házasság és a család szentsége – mondta a polgármester, aki arról is beszélt, hogy a város közössége olyan, mint egy nagy család, amire mindig számíthatnak az itt élők, így a most ünnepelt párok és hozzátartozóik is.

(Az eseményen készült riportunkat  később olvashatják.)

 KM      

    

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában