Nyírmeggyes

2022.11.26. 10:46

Segítséget kaptak a továbbtanuláshoz

A Nyírmeggyesi Arany János Általános Iskola 2012 óta rendszeresen tart pályaválasztási fórumot – nem volt ez másként ebben az évben sem.

Fotó: iskola

Az idén november 9-én tartották meg a már hagyományos rendezvényt a 7. és 8. osztályos tanulóknak, s szüleiknek – a rendezvényről Lőrincz Mihályné tájékoztatta lapunkat. 

– A meghívásunkat ebben a tanévben nyolc intézmény és azok vezetői fogadták el. Nagy örömünkre jelen volt az eseményen a Sz.-Sz.-B. Megyei Pedagógiai Szakszolgálat részéről Tudlik Csilla pályaválasztási tanácsadó is, aki tájékoztatta a diákokat arról, hogy nyolcadik osztályban milyen, a továbbtanulással összefüggő feladatok várnak rájuk. Az intézmények képviselői röviden bemutatták az intézményüket prezentációk és kisfilmek segítségével, így a pedagógusok, szülők és gyermekek megismerkedhettek az iskolák sajátosságaival, képzési szerkezetével. A bemutatkozások után az intézmények vezetői és képviselői kötetlen beszélgetés során válaszoltak a szülők, s tanulók kérdéseire. A rendezvény végén a szülők rengeteg új információval távoztak, és elmondták: örültek annak, hogy megismerhették e nyolc középiskola tevékenységét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában