Egészségügy

2022.11.08. 11:30

Új járóbeteg-szakrendelés Kisvárdán

A Szent Damján Görögkatolikus Kórházban már elérhető a pszichiátriai szakrendelés és gondozó.

– Világszerte, így hazánkban is tapasztalható, hogy a Covid-járvány következtében megnőtt a depresszió, a szorongásos zavarok, a poszttraumás stressz-szindróma és az élethelyzeti krízisek előfordulásának gyakorisága. Ezért kiemelten fontos, hogy az európai uniós támogatással megvalósuló szolgáltatással, az Országos Kórházi Főigazgatóság konzorciumi partnereként biztosítsuk a Kisvárdán és térségében mentális betegségekkel élő felnőtt lakosok pszichiátriai szakellátását és gondozását – mondta lapunknak Hegyi Henrik D. A Szent Damján Görögkatolikus Kórház főigazgatója hozzátette: a projekt célja javítani a lakóhely közeli pszichiátriai szakellátáshoz a hozzáférést, amivel a lakosság mentális egészségügyi állapotának fejlesztéséhez is hozzájárulnak.

Beutaló nélkül előjegyzéssel

– Szakrendelésünk minden hétköznap elérhető, pszichiáter szakorvosunk és pszichológusunk arra törekszik, hogy a hozzánk bizalommal forduló, mentális problémáikra megoldást kereső emberek számára komplex támogatást biztosítunk – lefedve a pszichiátriai betegségek teljes spektrumát – többek között szorongásos kórképek (pánikzavar, fóbiák, kényszerbetegség), hangulatzavarok (depresszió, bipoláris zavar), szkizofréniák és más pszichotikus zavarok, evészavarok (bulimia, anorexia) vagy élethelyzeti krízisek, felnőttkori hiperaktivitás és figyelemzavar esetén – sorolta a főigazgató. Támogatják az ambuláns keretek között ellátható demenciával élőket, a mentálisan retardáltakat, alkoholbetegeket és krízisben élőket.

– A szakrendelés beutaló nélkül igénybe vehető, azonban betegeinket előjegyzés szerint fogadjuk. Ez alól kivételt jelentenek a szakmai indokok alapján sürgős ellátást igénylők. Időpont kérhető a +36 45/502-122-es előjegyzési telefonszámon, illetve e-mailben az [email protected] címen. Hiánypótló szolgáltatást indítottunk el a térségben, és bízunk abban, hogy magas színvonalú szakmai ellátást biztosítva segíthetjük a mentális betegségekkel küzdőket abban, hogy a társadalom, a munka világának aktív tagjai maradhassanak – mondta Hegyi Henrik D. 
KM

Címkék#kisvárda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában