Vámosoroszi

2022.12.12. 13:28

Adventi díszek, fények Vámosorosziban

Arra kérték a helybelieket, hogy szenteste napjáig egy-egy család díszítse ki az utcára néző ablakát.

Decemberben, advent idején valamennyi település igyekszik kicsit meghittebbé varázsolni a mindennapokat az ott élők számára. A nagyobb városokban fenyőfákat állítanak, felkerülnek az égősorok, s a különféle díszítőelemek, de az ünnepi készülődés a lakóházaknál is látható.

Vámosorosziban nemrégiben különleges felhívást kaptak a település lakói. Józsa Anett – aki az ötletgazda volt, s aki a körzet közművelődési asszisztense – arra kérte a helybelieket, hogy az adventi naptárhoz hasonlóan december 1-jétől kezdve a szenteste napjáig egy-egy helybéli díszítse ki az utcára néző ablakát. A felkérésre november 25-éig lehetett jelentkezni. A hirdetés szerint bármilyen elképzelés megvalósítható, s az elkészült díszítéseket a családok engedélyével egy-egy fotón is meg lehet tekinteni a település közösségi oldalán.

Vámosorosziban ez az első ilyen kezdeményezés, de az esemény szervezője ugyanezt a felhívást meghirdette Csaholcon és Túrricsén is, remélve, hogy az emberek aktívan részt vesznek majd ebben a közösségkovácsoló tevékenységben – tájékoztatta szerkesztőségünket Fecske László.

Kovács Krisztinának és Kovács Gábornak is tetszik a dekoráció
Fotós: Kovács Gábor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában