Nyíregyháza

2022.12.01. 14:00

Egységesednek a buszjegyek

A kormánypárti és az ellenzéki képviselők is méltatták a buszközlekedés feltételeinek átalakítását.

Az adventi hangulathoz illő vers után az Együtt Egymásért Burget István-díj átadása vezette fel a csütörtöki városi közgyűlést. Dr. Kovács Ferenc polgármester Csományné Pados Andrea Enikő részére nyújtotta át az elismerést, mely a támogató szolgálat- és telephelyvezetői magas színvonalú munkájának szólt. A méltatásból kiderült, hogy pályáját gyermekfelügyelőként kezdte a Bárczi Gusztáv Általános Iskolában, ahol az enyhe és a középsúlyos értelmi fogyatékos gyermekek nevelése és gondozása volt a feladata. Huszonhárom éve dolgozik az ÉFOÉSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezeténél. Közel két évtizede a megyében elsők között induló támogató szolgálat vezetője lett, 2011-től telephelyvezetőként látja el feladatát. Emberségével, önzetlenségével, példátlan elhivatottságával méltán érdemelte ki a pályafutása során megismert családok, a munkatársak, és a környezetében élők tiszteletét és elismerését.


Dr. Kovács Ferenc bejelentette, hogy az Év szállása versenyen ezúttal két nyíregyházi hotel is dobogós lett: a 4 és 5 csillagos hotelek kategóriájában (70 szoba alatt) az első helyen a Sziget Hotel, a második helyen pedig a Pangea Hotel végzett, ami dicséretes eredmény. A polgármester közölte, hogy a közgyűlés előtt fogadta Claire Legrast, Franciaország magyarországi nagykövetét, akivel hasznos megbeszélést folytattak.  

Előterjesztés hangzott el Nyíregyháza közigazgatási határán belül az autóbusszal végzett menetrend szerinti helyi személyszállítás közszolgáltatási szerződéséről, a tarifarendszer megújításáról.
A kormánypárti és az ellenzéki felszólalók egyaránt színvonalasnak ítélték meg mindazt, amit a Volánbusz és a Mobilissimus Kft. tesz a nyíregyházi buszközlekedésért. Elfogadták, hogy
megszűnik a külterületi díjszabás, egységesen a helyi járatú menetjegyekkel, bérletekkel lehet közlekedni.
– Ez egy olyan terület, ahol a tárgyalásoknál mindenki a legjobb arcát mutatta, és erre szükség lesz a jövőben is. Az energiaválságban a finanszírozás elképesztő terhet jelent. Amikor majd beindulnak az ipari parkban az új üzemek, a menetrend is ehhez idomul, de a Volánbusz és a Mobilissimus továbbra is kiváló partner – összegzett dr. Kovács Ferenc.
Döntöttek arról, hogy a veszélyhelyzet fennállása alatt a NYÍRVV Nonprofit Kft. a közvilágítás mértékét a rendelet hatályba lépését megelőzőhöz képest legfeljebb 50 százalékkal csökkentheti. Ez az üzemben lévő lámpatestek fényerejének vagy azok darabszámának csökkentésével érhető el. A közlekedési csomópontok és a gyalogátkelőhelyek megvilágítását a jövőben is biztosítják.

KM


 

Sport célfeladatok támogatásáról is döntöttek

A közgyűlésen döntöttek arról, hogy 2023-ban 60,5 millió forintot használnak fel a sport célfeladatok támogatására. Ezek a következők:


- egyéb versenysport: 15 millió forint
- parasport, fogyatékosok sportja: 2,5 millió forint
- NYVDSE és iskolai diáksport: 14 millió forint
- szabadidősport: 8 millió forint
- kiemelkedő sportrendezvények: 6 millió forint
- sportösztöndíj rendszer: 8 millió forint
- olimpiai felkészülés támogatása: 5 millió forint
- sporttartalék: 2 millió forint    

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában