Nyíregyháza

2022.12.20. 13:10

Fontos kérdések a védőnők szakmai napján

Fotó: Kórház

A Jósa András Oktatókórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztálya és az Országos Kórházi Főigazgatóság Védőnői Szakmai Osztályának irányítása alatt működő kollegiális védőnői mentorrendszer együttműködésében nemrég Nyíregyházán rendezték meg a megyei védőnői szakmai napot, amelyen a megyében dolgozó mintegy 150 védőnő vett részt. A rendezvényt dr. Ajzner Éva orvosigazgató nyitotta meg, majd Szabóné Gerda Klára megyei kollegiális védőnői mentor mutatta be a fennállásának egyéves évfordulóját ünneplő mentorrendszert.

Dr. Pap Károly, a Jósa András Oktatókórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztályának osztályvezető főorvosa „Várandósgondozás napjainkban - Szabolcs-Szatmár-Bereg megye”, Balázsi Ildikó megyei vezető védőnő „Védőnői ellátás kihívásai a várandósgondozás során, különös tekintettel halvaszülési és perinatalis eseményekre” címmel tartott előadást.

A konzultációs fórummal bővített továbbképzésen helyi, elismert szaktekintélyek szemszögéből tekintették át a várandósokat érintő ellátásokat, a témában jártas szakemberek megosztották a várandósgondozással kapcsolatos tapasztalataikat, illetve a védőnők, szülésznők és orvosok közötti együttműködési lehetőségeket is körüljárták a jelenlévők – közölte a kórház.

Fotós: Kórház

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában