Nyíregyháza

2022.12.17. 15:22

Látványos szakaszába lépett a nyíregyházi jégkorszak

Kiderült, hogy áll a flume ride pálya és mikor láthatjuk a sarki fényt Sóstón!

Fotó: magyarepitok.hu

A Jégkorszak Interaktív Állatbemutató a Nyíregyházi Állatpark 2021 tavaszán elrajtolt fejlesztése, amely attraktív módon, a modern technikákat felhasználva mutatja be a sarkkörök állatvilágát. Az interaktív elemekkel bővített, többcélú, ismeretterjesztő térben külső és belső állatbemutató terek kapnak helyet. A létesítmény bemutatja a jeges égövi állatokat, a jégkorszak kialakulását, a jégkorszaki élő természet hangulatát - írja a magyaepitok.hu.

A Ke-Víz 21 Zrt. generálkivitelezőként a jégkorszak projekt I-III. ütemét valósítja meg az összesen öt ütemből álló projekten. A projekt első részét 2023 tavaszán adják át, de még nem a nagyközönség számára. A teljes attrakció 2024. II. félévben fog elkészülni.

Mezősi Marina projektvezető szerint kezdenek megjelenni a látványos elemek, így a padlóburkolatok, az üvegfelületek és a műszikla burkolatok, év elején elkészülnek a látványos belsőépítészeti berendezések és a sarki fényt imitáló világítások. A II-III. ütem szerkezetépítése folyamatban van, az induló és érkező medencék kialakítása szintén jól halad.

A medencék hatalmas méretű panelinek épületbe juttatása okozott némi fejtörést a szakembereknek, de sikeresen teljesítették a feladatot. A ház legnagyobb attrakciójának a flume ride élményelem számít, melynek gyártmánytervezése folyik, a fogadóelemek egy része már el is készült. A flume ride pálya – egy csónakon bejárható vizes csatorna, amely népszerű attrakciója a családi vidámparkoknak - a központi épület tetején fog áthaladni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában