Közlekedés

2022.12.23. 11:52

Tovább csökken a hazai buszok átlagéletkora

A Volánbusz járműfiatalítási programjának keretében újabb 360 jármű beszerzése valósulhat meg.

Bővül a flotta

Fotó: Volánbusz

A társaság buszparkjának hosszú távú, költséghatékony fenntarthatósága és a környezetvédelmi előnyök mellett elsődleges cél, hogy – a komfortos és biztonságos utazás révén – emelkedjen a szolgáltatási színvonal.

A most megjelent kiírásoknak köszönhetően 200+160 korszerű, környezetkímélő, EURO6 emissziós előírásoknak megfelelő dízelmotorral hajtott, alacsony belépésű, kéttengelyes szóló autóbusz érkezhet 2023-ban a Volánbuszhoz.

A 200 klímás járműnek legalább 40 ülőhellyel kell rendelkeznie és legalább 85 fő szállítására kell alkalmasnak lennie. A járművekkel szemben további elvárás a kerekesszék elhelyezésétbiztosító fedélzeti kialakítás és a felszállást segítő rámpa. A különböző vezetéstámogató rendszerek mellett ABS, ASR biztonsági funkciókat is tartalmaznia kell az autóbusznak, illetve az elektronikus utastájékoztatási- és kamerarendszer, valamint az utastéri USB csatlakozók is az elvárt felszereltség részei. A gyártónak gondoskodnia kell az autóbuszok utas- és vezető terének járványvédelmi megelőző kezeléséről is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában