Nyíregyháza

2023.01.03. 09:30

Vaddisznótámadás a Sóstói-erdőben - a férfi kutyája űzte el a vadat

A szerencsétlenül járt férfi így is csúnya sérülést szerzett.

Vaddisznó támadott meg egy órája, a Sóstói-erdőben, a Tölgyes Csárdától a vasútvonalig vezető ösvényen - kezdi bejegyzését a pórul járt sétáló az egyik helyi Facebook-csoportban

 

Szerencsére kutyával voltam, mikor felöklelt és földre kerültem, a kutya elűzte.

 


Tudom, hogy ritka esemény, de a napokban óvatosabban járjatok arra - teszi hozzá a férfi, akinek kórházban látták el sérülését.

Forrás: Facebook/Nyíregyen Hallottam

Az eset rengeteg hozzászólást generált, van aki szerint az erdő az állatoké, nekünk kell tiszteletben tartani az élőhelyüket. 

 

Nem ők foglalják el a várost, hanem az foglalta el az ő élőhelyüket! 

 

- írja egy hozzászóló.

Mások úgy vélik, a vadászoknak lenne dolguk az erdőben, meg kellene állítani a vaddisznók túlszaporodását, mivel a szóban forgó terület mégis egy parkerdő, ahová ezrek járnak pihenni, sportolni.

 

Szerkesztőségünk megjegyzése:

Néhány évvel ezelőtt a lakosság körében nagy visszhangot és felháborodást keltett, amikor a parkerdő területén egy vadász lőfegyverrel ejtett el egy vadat. A lövés a környéken sétálókban félelmet keltett. Azóta – éppen annak a lövésnek az apropóján – született egy szerződés, amelynek alapján íjjal végzik el a vadgazdálkodási tennivalókat a vadászok, hogy ne zavarják a lakosságot. Bár a sétálók nem találkoznak a vadászokkal, de azok rendszeresen jelen vannak.

A bejegyzést olvasva egyébként egy újságíró kollégánk felvetette: mivel nem egyértelmű a baleset leírása, nem elképzelhetetlen, hogy a kutya verte fel a vaddisznót nyugalmából, s azért támadott. Az erdőkben sétálók közül sajnos sokan még most sem tartják be a szabályokat: a kutyát az erdőben is pórázon kell vezetni.

A témára szerkesztőségünk hamarosan visszatér, megkérdezünk egy „íjas " vadászt, aki rendszeresen járja a Sóstói-parkerdőt.



 

 

Címkék#vaddisznó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában