Rotary

2023.02.13. 13:05

Játékos farsangi kavalkád (fotók, videó)

Néhány órára eltűntek a különbségek, a játéké és a szórakozásé volt a főszerep.

Gyorsan elrepült a hétfő délelőtt, ami nem csoda, hiszen remek volt a hangulat

Fotó: Sipeki Péter

Öt iskola százhúsz – sérült és egészséges – diákja mérte össze ügyességét hétfő délelőtt a nyíregyházi Alvégesi Művelődési Házban. A játékos vetélkedőt a nyíregyházi önkormányzat támogatásával, hagyományteremtő szándékkal hívta életre a Rotary Club ifjúsági szervezete, az Interact. A klub legifjabbjai, a Kazinczy Ferenc Tagintézmény Early­actos tanulói is kivették a részüket a munkából – és természetesen a mókából is.

– A téma a farsang volt, ehhez kapcsolódtak a feladatok is, amiket összesen nyolc állomáson teljesítettek a gyerekek – mondta el lapunknak Bugyi Eszter, a nyíregyházi Interact elnöke.

Mindenkire gondoltak

– Többek között totóval, akadálypályával, cukorkaválogatással, lufidobálással készültünk, ezeket a feladatokat egyesével vagy kiscsoportokban oldhatták meg a diákok, azonban a zárójátékban, ami egy székfoglaló volt, mindenki részt vett – sorolta Eszter, a hozzátette: ahogy a rotarys rendezvényeken mindig, a farsangi vetélkedőn is volt kézműves foglalkozás és arcfestés is.

Szabó-Vass Krisztina, a Ridens-szakiskola pedagógusa húsz sérült fiatallal érkezett az Alvégesibe.

– Nagyon szeretjük a Rotary rendezvényeit, mert mindig kreatív, színes programokkal készülnek a gyerekeknek. Minden részletre odafigyelnek, ezért egyik diák sem érezheti úgy, hogy kimarad valamiből. Azokra is gondolnak, akik a közös feladatok megoldása helyett szívesebben rajzolnak, festenek egy csendesebb sarokban – árulta el Krisztina. 

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában