Nyíregyháza

2023.02.02. 11:44

Svéd Lions-adomány nyíregyházi segítséggel

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége az orosz-ukrán háború 2022. február 24-i kitörését követően az Első Nyíregyházi Lions Clubot bízta meg a nemzetközi és a hazai felajánlások minél hatékonyabb koordinálására.

Nagy Béla, Anders Rendik és Cidor Mihály

Fotó: Dr. Chrabák László archívuma

A magyar-ukrán határ közelségét maximálisan kihasználva a nyíregyháziak korábban is folyamatosan segítettek lehetőségeikhez mérten a kárpátaljai rászorulókon.

Legutóbb január végén a svéd támogatásból (Anders Rendik svéd D-101 alkormányzó tevékeny közreműködésével) az Ukrajna Help segélyprogramban indítottak útnak szállítmányt. A nyíregyházi klub soros elnöke, dr. Chrabák László és tagja, a kárpátaljai projekt koordinátora, Cidor Mihály fogadta a 32 raklapnyi, többek között tartós élelmiszert, higiéniai anyagokat és aggregátorokat tartalmazó adományt.

A továbbszállításáról, s a célba juttatásról Nagy Béla főgondnok koordinálásával a Kárpátaljai Református Egyház gondoskodott.

KM

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában