Gyulaháza

2023.05.25. 14:07

Országos csúcstartó lett!

Mivel lemondott Veresegyház polgármestere, Bardi Béla a legrégebb óta regnáló honi településvezető.

Farkas Bertalan űrhajós, Bardi Béla, Gyulaháza polgármestere és Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos egy gyulaházi ünnepségen

Forrás: Archív fotó: KM

A legrégebb óta hivatalban lévő polgármester a 85 esztendős Pásztor Béla, aki 1965 óta irányította a Pest vármegyei Veresegyházat. Mivel korára tekintettel lemondott a településvezetői posztról, időközi önkormányzati választást kellett kiírni. A Nemzeti Választási Iroda internetes oldala szerint a megüresedett pozícióra egyetlen jelöltet vettek nyilvántartásba, a település polgármesteri feladatait a lemondás után ellátó, korábbi főállású alpolgármestert, Cserháti Ferencet. A független jelöltet a napokban választották meg Veresegyház polgármesterének.

Mindez azt jelenti, hogy jelenleg Magyarországon Bardi Béla a legrégebb óta regnáló településvezető. Huszonkét éves kora óta irányítja Gyulaházát, azóta egyhuzamban negyvenhét esztendeje irányítja a községet, és eközben sosem volt egyetlen kihívója. Elképesztő!

„Annak idején nagyon szegény település volt Gyulaháza, most ott tartunk, hogy sokan jönnek hozzánk az ország különböző pontjairól, és ránk csodálkoznak pozitív értelemben” – mondta lapunknak az új csúcstartó.

LTL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában