Nyíregyháza

2023.06.20. 08:34

Az idén is segítettek a menekült ukrán gyerekeknek

Forrás: Fotó: Egyesület

A Rejtett Kincsek Down Egyesület második alkalommal nyújtott be sikeres pályázatot a United Way Magyarországhoz, így folytathatta az Ukrajnából menekült gyermekek támogatását, amire 2022 tavasza óta van szükség hazánkban. A Csodavár Nyíregyháza az ukrán menekült gyerekekért 2. projekt keretében a nyíregyházi szervezet 12 alkalommal végzett állapotfelmérést Szabolcs-Szatmár-Beregben, majd megkezdte a gyermekek egyéni gyógypedagógiai fejlesztését, illetve folytatta a szakmai munkát azokkal a gyerekekkel, akiket korábban is bevont a tevékenységébe. 

Az idén 25 éves Rejtett Kincsek Down Egyesület mindig azon dolgozott, hogy támogassa azokat a rászoruló gyermekeket, akik valamilyen téren elmaradást mutatnak társaikhoz képest. A fogyatékkal élő, valamint a korai fejlesztést igénylő gyermekek ellátásának missziója 2022-ben kiegészült az Ukrajnából menekült gyermekek támogatásával. A szervezet munkatársai mindent megtesznek azért, hogy az Ukrajnából érkezett, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében ideiglenesen vagy véglegesen letelepedett családoknak a lehető legszélesebb körben segítsenek, s elősegítsék a beilleszkedésüket a magyar iskolákba, óvodákba, egyéb közösségekbe. E projekt keretében az idén március 16-június 15. között 380 alkalommal biztosítottak fejlesztést Ukrajnából menekült gyermekeknek, akik a szakemberek beszámolói alapján nagyon sokat fejlődtek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában