Hodász

2023.06.30. 17:30

Élményekben gazdag mindennapokat teremtenek

Három bölcsődei csoportszobát alakítanak ki, így segítve a kisgyermekes szülők visszatérését a munkaerőpiacra.

Az Eszterlánc óvoda és bölcsőde udvarán pénteken a szokásosnál is nagyobb volt a gyerekzsivaj: a kicsik nagy örömmel vették birtokba a hatalmas ugrálóvárat, és sok szülő, nagyszülő is érkezett, hogy részesei legyenek az ünnepi pillanatoknak. Likvácsik Zsolt, Hodász polgármestere ugyanis bejelentette, hogy 569 millió forintos vissza nem térítendő támogatásból három bölcsődei csoportszobát alakítanak ki, így segítve a kisgyermekes szülők visszatérését a munkaerőpiacra.

A világ legnagyobb kincsei

– Az óvodában öt csoport és egy minibölcsőde működik – utóbbi nyolc férőhelyes –, és ott, ahol most az ugrálóvár áll, hamarosan elkezdődik a bölcsőde építése. Ez komoly felelősség, hiszen élményekben gazdag mindennapokat, és modern, a XXI. század kihívásainak megfelelő környezetet kell teremteni a kicsiknek. A gyerekek a világ legnagyobb kincsei, akik olyanok, mint a virágok: nap mint nap gondoskodni kell róluk, törődni kell velük. Fontos, hogy megteremtsünk minden olyan feltételt, ami az egészséges fejlődésükhöz szükséges, illetve ahhoz, hogy teljességükben élhessék meg ezeket az éveket – mondta a polgármester és hozzátette: a beruházás új munkahelyeket is teremt.


– A bölcsőde megépítése újabb lépés ahhoz, hogy a településünk ledolgozza a sok évtizedes hátrányát, Hodász pedig bebizonyította, hogy érdemes a fejlesztésekre – fogalmazott.

Összetartó közösséget alkotnak

– Minden ember olyan, mint egy-egy lisztszem: kötőanyagra, kovászra van szükség ahhoz, hogy összeálljanak és majd kenyér legyen belőlük. A kis falvak és községek is hasonlóak: nélkülözhetetlenek azok a kovászemberek, akik közösséggé formálják az egyéneket, itt, Hodászon pedig a polgármester tölti be ezt a szerepet – ezt már Kovács Sándor országgyűlési képviselő mondta. Hozzátette: bármikor is jár itt, azt tapasztalja, hogy a helybéliek szeretik egymást és szeretik a településüket is.
– Fontos nekik, hogy a lakóhelyük tiszta és virágos legyen, éppen emiatt jó érzés végigmenni az utcákon, jó látni, hogy nagyszerű, összetartó közösséget alkotnak – olyat, amiben nagyon fontos szerepet töltenek be a gyermekek, akik az épülő bölcsődében nagyon jó helyen lesznek – mondta. 

KM      
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában