Szabolcs-Szatmár-Bereg

2023.06.19. 09:26

Házhoz ment a segítség

Közintézményeknek és cégeknek segített a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az adóbevallás benyújtásában, a cél a bevallástervezetek kiegészítése és javítása volt. A március 15. és május 20. között zajló akcióban csaknem 500 munkavállalónak nyújtottak személyes szakmai és technikai segítséget.

Fotó: shutterstock

A NAV már több éve elkészíti a személyijövedelemadó-bevallások tervezetét, de ezek ellenőrzése, kiegészítése, módosítása már az adózó kötelessége.

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a vármegye legnagyobb foglalkoztatóihoz és kórházaihoz települtek ki, hogy segítséget nyújtsanak a munkavállalók személyi kedvezményének igényléséhez, az adóköteles egyéb jövedelmek bevallásához, és az 1+1 százalékos felajánlásokhoz. A csaknem 500 ügyfél fele ügyfélkaput is nyitott a bevallási tervezetek könnyebb eléréséhez, de volt, aki a már benyújtott bevallását módosította. Mások ügyfél-azonosító számot is igényeltek a NAV Ügyfél-tájékoztató és Ügyintéző Rendszeréhez.

A visszajelzések alapján a cégek, intézmények munkavállalói jövőre is szívesen fordulnának a kitelepülő ügyfélszolgálathoz. Az igazgatóság következő akciója szeptemberben kezdődik: a NAV-os munkatársak az iskolákban, végzős középiskolásoknak nyújtanak személyes segítséget az ügyfélkapuk megnyitásához - áll a hivatal közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában