NYE

2023.06.03. 14:18

Kínai delegáció az egyetemen

Együttműködési megállapodást kötött a Nyíregyházi Egyetem és a Chongqing Industry Polytechnic College.

Tovább bővülnek a Nyíregyházi Egyetem nemzetközi kapcsolatai. Ennek jegyében az intézmény dísztermében a Chongqing Industry Polytechnic College, magyar fordításban a csungkingi Ipari Műszaki Főiskolával fűzték szorosra a szálakat. A dokumentumot dr. Szabó György rektor, Halkóné dr. Rudolf Éva kancellár, valamint Qin Chuanjiang vice president látta el a kézjegyével.


Chongqing a Jangce partján fekvő kínai nagyváros, amely a Szecsuán tartományról leválasztott önálló közigazgatási egység. A metropolisznak több mint 12 millió (elővárosokkal együtt több mint 32 millió) lakosa van, így Peking és Sanghaj után Kína harmadik (a Föld tizennegyedik) legnépesebb városa. A Csungkingi Ipari Műszaki Főiskola jogelődjét 1956-ban alapították, míg jelenlegi formájában 2000 óta működik, amikor két oktatási intézmény összeolvadásával létrejött a jelenlegi főiskola.
A főiskola két campusszal rendelkezik, ahol tizenegy intézetben ötvenhárom szakon több mint tizenhétezer nappali tagozatos hallgató tanul. A képzési profiljához elsősorban a műszaki tudományok tartoznak (gépész- és járműmérnöki, informatikai képzések), de kínálnak üzlet- és designképzéseket is. A Csungkingi Ipari Műszaki Főiskola jelenleg is kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik: több mint negyven külföldi felsőoktatási intézménnyel és vállalkozással működik együtt. A csungkingiak nem csupán képzéseket kínálnak, hanem a kutatás és az innováció bázisa is: a főiskolához több mint 1300 szakcikk és 500 szabadalom köthető - tudtuk meg az intézmény rektorának tájékoztatójából.
A két felsőoktatási intézmény most aláírt keretmegállapodása értelmében a jövőben szakmai együttműködéseket, közös kutatásokat, oktatói és hallgatói tanulmányutakat, csereprogramokat terveznek. KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában