szon.hu PODCAST

2023.06.19. 11:30

Népszerű a védőnői képzés

Jávorné dr. Erdei Renáta volt a podcast-vendégünk.

20230613 Nyíregyháza Jávorné Dr. Erdei Renáta (képen), a Debreceni Egyetem, Egészségtudományi Kar, Egészségtudományi Intézet, Védőnői Módszertani és Prevenciós Tanszék tanszékvezetője, podcast beszélgetése a Kelet-Magyarország szerkesztőségében. Fotó: Gazdag Mihály GM Kelet-Magyarország

Fotó: Gazdag Mihály

Évente 50-60 védőnő hallgató tanul a Debreceni Egyetemen, ezzel a védőnői szakterületen folyamatos az uránpótlás, a diplomával a frissen végzettek el is tudnak helyezkedni – mondta el stúdiónkban Jávorné dr. Erdei Renáta a Debreceni Egyetem, Egészségtudományi Karának Védőnői Módszertani és Prevenciós Tanszékének vezetője, akivel a védőnők képzéséről beszélgetett kollégánk, Kanalas Ottilia. Tevékenységégében, szakmai felkészültségében és szervezettségben nemzetközileg egyedülálló a magyar védőnői hálózat, amely az idén 108 éves. A védőnők fontos szerepet töltenek be a lakosság egészségének megőrzésében, az egészségfejlesztésben, a várandós anyák, a csecsemők, a kisgyermekek, az iskoláskorúak egészségének védelmében, egészségtudatos magatartásuk kialakításában.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában