Nyíregyháza

2023.06.26. 17:30

Tegyük közös kinccsé a természetet!

Kiválóan szerepeltek a nyíregyházi versenyzők az országos környezetvédelmi versenyen.

Fotó: Gazdag Mihaly

Kettős nyíregyházi siker született a „Közös jövőnk” Kárpát-medencei versenyen – a környezetvédelmi tematikájú országos megmérettetésen szép eredményekkel zárt a Nyíregyházi Egyetem most végzett hallgatója, illetve a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapata. A felkészítő tanárokat és a versenyzőket az egyetem vezetése hétfő délelőtt a felsőoktatási intézmény dísztermében fogadta.

A vendégeket először Dobróné dr. Tóth Márta, a környezettudományi intézet vezetője köszöntötte, majd az intézmény rektora, dr. Szabó György gratulált a nyíregyházi diákoknak.

Fotó: Gazdag Mihaly

Mint fogalmazott: a Földön már több mint nyolcmilliárd ember él, kezdjük végleg kizsigerelni a természeti erőforrásokat, a helyzet egyre kevésbé tartható.

- A környezettudatos szemléletnek, oktatásnak már óvodában meg kell jelennie valamilyen formában, vannak erre idehaza is jó példák. Ez már nem csupán egy tudományos probléma, hanem egy globális, társadalmi probléma, legyen szó a víz- vagy a levegőgazdálkodásról vagy a talajművelésről. Arról keveset beszélünk, hogy a rossz levegőminőség statisztikailag ugyanolyan halálok, mint a közlekedési balesetek. Tegyük tehát közös kinccsé a természetet! - hívta fel a figyelmet a Nyíregyházi Egyetem rektora, majd egyesével gratulált a verseny díjazottjainak, illetve a felkészítőtanároknak.

Az Eötvös-iskola csapatát Péczeli Eszter, Pelyák Panka és Kovács Levente képviselte, a felkészítő tanáruk pedig Spákné Paráda Andrea volt – ők az energiahatékonyság kérdéskörét boncolgatták, amivel a második helyen végeztek.

Fotó: Gazdag Mihaly

Asztalos Anna, az egyetem végzős hallgatója (felkészítő tanár dr. Uri Zsuzsanna Edit) a kifagyó zöldtrágya felhasználásával foglalkozott, ezzel megszerezve a harmadik helyet korosztályában. 
KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában