Autóvilág

2023.07.22. 09:11

Jótékonysági licit lesz a Magyar Nagydíj után

A társadalmi felelősségvállalás nem csupán a sportág egészének zászlajára tűzött jelszó.

Szon.hu

Keszthelyi Vivien és párja, David Schumacher

Forrás: Fotó: VRS Sport Group

Immár 38. alkalommal rajtol el a Forma-1 Magyar Nagydíj. Keszthelyi Vivien az UNICEF bajnokaként lesz a házigazdája a július 23-án, a versenyfutamot követő esti rendezvényen záruló, Forma-1-es relikviákért zajló jótékonysági licitnek.

Keszthelyi Vivien háromszoros túraautó bajnok, az Audi Sport racing academy tagjaként a magyar autósport történetének legeredményesebb F3-as pilótájaként tett szert széleskörű ismertségre. Párja, David Schumacher pedig, aki a formula autótaz idén a DTM és GTWC sorozatokban Mercedes AMG színekben versenyezve GT versenyautóra cserélte, a Schumacher-család legifjabb trónkövetelőjeként lett a rajongók egyik kedvence.

Az idei évtől a Forma-1 az UNICEF partnereként segíti a világ legsebezhetőbb gyermekeit a minőségi oktatáshoz való hozzáférésben, támogatva a segélyszervezet világszerte végzett humanitárius erőfeszítéseit.

Keszthelyi Vivien évek óta támogatja a segélyszervezet munkáját, s az UNICEF bajnokaként lesz a házigazdája a versenyfutamot követő esti rendezvényen záruló, Forma-1-es relikviákért zajló jótékonysági licitnek, melyre egy online felületen lehet majd ajánlatot tenni. A Pirelli által felajánlott Pirelli F1 P Zero abroncs érdekessége, hogy az időmérőt megnyerő Forma-1-es pilóta is ezt kapja a verseny kvalifikációja után, a Ferrari Trento F1 Podium Jeroboam pezsgővel pedig hagyományosan a verseny első három helyezettje ünnepel a futamot követően. A díjakat Keszthelyi Vivien és Matteo Schiavo, a Pirelli Magyarország ügyvezetője adja majd át a legmagasabb ajánlatot tevő adományozónak. A licit teljes bevételét az UNICEF Magyarország javára ajánlják fel, hozzájárulva ezzel a világ legnehezebb körülmények közt élő gyermekeinek oktatásához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában