MÁV

2023.07.17. 17:06

Vizsgálatot indítottak a Hodászon meghibásodott motorvonat sérültjeinek ügyében

Szon.hu

Vizsgálatot rendelt el az Építési és Közlekedési Minisztérium és a MÁV-START azt követően, hogy hétfőn a Debrecenből Fehérgyarmatra közlekedő Bz motorvonat hűtővize felforrt a hodászi vasútállomásnál, és a kiáramló forró víz és gőz égési sérülést okozott hat utasnak - tájékoztatta a MÁV az MTI-t.

Az utasok első- és másodfokú égési sérülést szenvedtek. Őket a  mentők ellátták és kórházba szállították - tartalmazza a közlemény.

A vasúttársaság sajnálja a történteket; egyben felhívta a sérült utasok figyelmét arra, hogy a társaság csoportos balesetbiztosítási szerződése alapján kártérítésre is jogosultak - tették hozzá.

A kártérítési igénylés feltételeiről a vasúttársaság honlapján nyújtanak tájékoztatást. Arra kérik a sérült utasokat, hogy vegyék fel a kapcsolatot a társaság ügyfélszolgálatával.

Korábban a Mávinform a honlapján azt közölte, hogy a motorvonat hűtővize, feltehetően műszaki hiba miatt forrt fel, és a kiegyenlítő tartályból kiáramló gőz okozott égési sérüléseket az utasoknak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában