szon.hu PODCAST

2023.08.16. 11:30

Jól pörög az utószezon is, már az őszre foglalnak az utazási irodáknál

A nyár az ősszel folytatódik, olvashatjuk sok helyen a szlogent, ami annyit jelez, már az utószezonra foglalnak a magyarok. Nem újdonság, hogy sokan az ősz első hónapjait választják kikapcsolódásra, így jól pörögnek a foglalások erre az időszakra is – mondta el Pethőné Szabolcsi Hajnalka, a nyíregyházi Gáll Travel Utazási Iroda utazásszervezője.

Kanalas Ottilia

Fotó: Pusztai Sándor

– Fontos érv az ősz mellett, hogy sehol sincs akkora zsúfoltság mint júliusban vagy augusztusban, a közlekedés kényelmesebb, a tengerpartok, szállodák csendesebbek. A szállásadók is tisztában vannak ezzel, ezért a kedvezményeket, akciókat ekkora időzítik. Ha átlagot kellene vonnom, az idén 15-20 százalékkal kerülnek kevesebbe az utószezonban foglalt csomagok a nyári hónapokhoz képest. Ősszel olyan úti célok jöhetnek szóba, ahol egész október elejéig meleg, nyárias az időjárás s fürdeni is lehet. Így Európában a minél délebbi országok – beleértve Spanyolországot is – számítanak favoritnak – jegyezte meg a szakember. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában