Nyíregyháza

2023.09.12. 19:48

Jó híreket kaptak a civil szervezetek

Mintegy hárommilliárd forinttal emelkedik a NEA keretösszege a következő kiírásban.

Szon.hu

 Az idén is Nyíregyházára látogatott a Civil Info országos rendezvénysorozat, melynek keretében a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) jövő évi pályázatairól kaphattak tájékoztatást megyénk civil szervezetei. A megyeháza dísztermében köszöntőt mondott dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, dr. Vinnai Győző és dr. Szabó Tünde országgyűlési képviselők, az  aktualitásokról pedig Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára számolt be a jelenlévőknek.

Támaszkodhatnak rájuk

Dr. Kovács Ferenc hangsúlyozta, a megyeszékhely önkormányzata is számos területen támaszkodhat a civil szervezetekre, amelyek rendkívül értékes munkát végeznek. – Ezek egy része a lakosságnak is szembetűnő, míg más feladatok kevésbé látványosak, ám legalább annyira fontosak. A civil szervezetek még többre lennének képesek, ha több támogatást kapnának, és ezt bizonyíthatják is, hiszen a NEA jövő évi kerete jelentősen nő – emelte ki a polgármester.

 

A legsikeresebbek között

– Szabolcs-Szatmár-Bereg rendkívül sikeresen szerepel a NEA pályázatain, az adatok alapján a támogatások lehívásában csupán Pest megye előzi meg, ami óriási eredmény – ezt Szalay-Bobrovniczky Vince mondta el a jelenlévőknek. A helyettes államtitkár arra is felhívta a figyelmet, hogy a gazdasági nehézségek ellenére jelentősen emelkedik a NEA kerete: a tavalyi 11 milliárd forint helyett 14 milliárdos keretösszeggel indulnak a pályázatok október 2-án. – Nagy változások nincsenek, csupán apróbb módosítások történtek. Ilyen az egyszerűsített elszámolás bevezetése is, ami hárommillió vagy az alatti támogatási összeg esetén vehető igénybe, sok terhet levéve a civil szervezetek válláról. Ebben a megyében több mint 2500 civil szervezet működik, amelyek évről évre egyre sikeresebbek, és számos területen támogatják az önkormányzatok munkáját – tette hozzá a helyettes államtitkár.

 MI

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában