Nyíregyháza

2023.09.13. 17:30

Nyitott kapuk a pályakezdők előtt

Azok is megtalálták számításaikat a Kelet Állásbörzén, akik életük első munkahelyét keresték.

Szon.hu

Az álláskeresés gyakran nehéz folyamat, különösen, ha pályakezdőként szeretne az ember elhelyezkedni. A Kelet Állásbörzén azonban tárt karokkal fogadták azokat is, akik első munkahelyüket keresik. Kovács Judit, az Esense és CallCom HR-vezetője lapunknak elmondta, óriási volt az érdeklődés a vállalat standjánál, rengeteg fiatal, egyetemista érdeklődött, ám a cég nyitott azok jelentkezésére is, akik pályát módosítanának.

Mindent megtanítanak

– Jelentős bővülés van a cégünknél, és az állásbörze sokat segített abban, hogy az álláskeresők ránk találjanak. Egy előadás keretében azt is bemutattuk a fiataloknak, mire számíthatnak egy állásinterjún, mivel úgy érezzük, erről az ifjúság nem kap elég tájékoztatást. Két fő területen dolgozunk: a telefonos értékesítés és az ügyfélszolgálat. E területekre várjuk a munkavállalókat, akik minden segítséget megkapnak tőlünk, ami a hatékony és sikeres munkavégzéshez kell – hívta fel a figyelmet Kovács Judit. Azt is elárulta, a vállalat minden jelentkezőt megtanít a szükséges elméleti és gyakorlati elemekre, ráadásul olyan kompetenciákat sajátíthatnak el a dolgozók, amiknek a hétköznapi életben is nagy hasznát veszik. Az oktatás után pedig mentor segíti a munkavállalókat.

– Több díjat is elnyertünk, és nagyon büszkék vagyunk a Szerethető munkahely elismerésre, illetve a Dolgoznék itt elnevezésű különdíjra is – tette hozzá.

– Reggel nagyon sokan fordultak meg a standunknál, elsősorban egyetemisták kerestek fel minket, de az idősebb korosztály is képviseltette magát a rendezvényen – ezt már Hódi Emese, a Gégény Trans munkatársa árulta el szerkesztőségünknek.

Mint mondta, a fiatalok elsősorban az irodai pozíciók iránt érdeklődnek, míg az idősebbeket a sofőr állások foglalkoztatják jobban. – Elsősorban sofőröket keresünk nemzetközi és belföldi szállítmányozásra, ám a közeljövőben az irodánk is bővül, így fuvarszervezőkre is nagy szükség van. A pályakezdőket is szívesen látjuk, én is így kezdtem ennél a cégnél – tette hozzá.

Az IT-területek iránt is érdeklődtek az állásbörze résztvevői – erről Lovas Rita számolt be, a Nexon marketingmenedzsere is. Mint mondta, folyamatosan telt ház volt a standnál, és leginkább az egyetemisták érdeklődtek.

Óriási volt az érdeklődés

– Meglepett minket az is, hogy szintén szép számmal akadtak senior álláskeresők, közülük sokan rendkívül céltudatosan, önéletrajzokkal a kezükben érkeztek. Nagyon hasznos volt a rendezvény mind a munkavállalók, mind a cégek számára, úgy vélem, ez egy kiváló lehetőség a márkaépítésre és a nyitott pozíciók hirdetésére is – hangsúlyozta a marketingmenedzser, akitől azt is megtudtuk, a cég most először vett részt a Kelet Állásbörzén, de biztosan nem utoljára.

– Az ország piacvezető humánügyviteli vállalata vagyunk, és jelenleg Nyíregyházán bérszámfejtőket keresünk a pályakezdőktől egészen a tapasztaltabb munkavállalókig. Mindent megtanítunk a jelentkezőknek, ráadásul nálunk a szakma elitjétől sajátíthatják el a tudást – ezt már Maximovics Mihály, a cég nyíregyházi irodájának vezetője mondta el lapunknak.

– Emellett szükségünk van szoftverfejlesztőkre, alkalmazástámogatókra és projektvezetőkre is, ráadásul nálunk házon belül területet is lehet váltani, ha a munkavállaló új kihívásokra vágyna – hangsúlyozta az irodavezető. 

KM

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában