Nyíregyháza

2023.09.13. 09:36

Óriási az érdeklődés az állásbörzén (videó, fotók)

Több száz állásajánlat várja a Kelet Állásbörzén a pályakezdőket, munkakeresőket vagy azokat, akik pályamódosításon gondolkoznak.

Szon.hu

Frissítés 13.00

Dr. Szabó György a Nyíregyházi Egyetem rektora azt hangsúlyozta, hogy a térség gazdaságának motorja szeretne lenni a felsőoktatási intézmény.  A két évvel ezelőtt elindult modellváltás nagy lehetőséget adott a vezetőség kezébe, amelynek eredménye többek között az is, hogy közel megduplázta az idén az első éves hallgatók számát az egyetem.

– Mindezt úgy sikerült elérni, hogy nagyon magasan tartottuk a ponthatárokat. Ez reményt ad arra, hogy eredményesen tudjuk segíteni a fiatalokat a diploma megszerzésében, és sikeres munkavállalóként tudják a térség felemelkedését majd szolgálni – mondta a rektor. Ezt követően arról is szólt,  egyre jobban megtalálják a közös hangot a térség munkáltatóival, hiszen nagyon fontos, hogy jól képzett, magasan kvalifikált szakemberek kerüljenek ki az egyetemről a munka világába, kiemelte: már hét alapszakon működik a duális képzés.

Halkóné dr. Rudolf Éva kancellár megerősítette, hogy ez az egyetem a modellváltás egyik sikerintézménye. – Ebben a beiskolázási évben olyan eredményt tudtunk elérni, amellyel a vidéki egyetemek között az első helyre kerültünk. Olyan érdeklődést és hallgatói létszámot sikerült elérnünk, ami a kiállító vármegyei cégeknek is a javát fogja szolgálni, s egyre több szakembert tudunk majd a cégeknek biztosítani – mondta a kancellár. Hozzátette, hogy itt azonban nem állnak meg, egyre vonzóbbá szeretnék tenni az intézményt. Felélénkítik az egyetemi életet, például újra megrendezik jövőre a FŐHE-t, nagyon sok hallgatói rendezvényt, egyedülálló szolgáltatásokat szerveznek, laptopot kapnak az első évesek. Szeretnének egyre több képzett szakembert biztosítani a vármegyei cégek, ezzel zárta gondolatait.

A Kelet-Magyarország főszerkesztője, Nyéki Zsolt nevében M. Magyar László szerkesztő köszöntötte a vendégeket, mind a kiállítókat és mind az érdeklődőket. Röviden felvázolta a megyei napilap mindennapi munkáját. Mint kiemelte, a tájékoztatás és a szórakoztatás mellett a Kelet-Magyarország napilap számára fontos a szolgáltatás is. 

– Fontosnak érezzük, hogy ott legyünk az olvasók mindennapi életében, és igyekszünk a magunk eszközeivel és lehetőségeivel segíteni is a mindennapjaikat. Ez az állásbörze is ezt a célt szolgálja. Az elmúlt években, évtizedekben nyújtott szolgáltatásainknak is köszönhető, hogy nagyon sok előfizető mind a mai napig családtagnak érzi a Kelet-Magyarországot – fogalmazott a napilap szerkesztője, majd utalt arra is, hogy nincsenek könnyű helyzetben sem az első, sem a sokadik munkahelyet keresők, hiszen nem könnyű a döntés, nem könnyű a választás. Ugyanakkor nem könnyű a változtatás sem, de – mint hangsúlyozta –, az sohasem késő. Befejezésül azt kívánta az állásbörze látogatóinak, hogy mindenki találja meg azt a munkakört, ami közel áll a szívéhez, az egyéniségéhez, a személyiségéhez. 

Az állásbörze kiemelt partnere a BMW Group Gyár Debrecen képviseletében Gábor Éva HR-marketing szakértő arról szólt, hogy ez a régió már eljutott oda, hogy azokat is vissza tudja vonzani, akik esetleg régebben elmentek az ország más területeire, vagy külföldön akartak karriert építeni.

Frissítés 11.30 

Zsúfolásig megtelt a Nyíregyházi Egyetem Bessenyei aulája a Kelet-Magyarország napilap és a Nyíregyházi Egyetem közös állásbörzéjén. Közel negyven kiállító, cégek, vállalatok, kis- és középvállalkozások, munkaközvetítő cégek, képző intézmények segítenek a munkát keresőknek.  A paletta igen széles, a szellemi és fizikai munkalehetőségek között is lehet válogatni nemcsak Nyíregyházáról, hanem az egész vármegyéből kínálják a jobbnál jobb lehetőségeket. A szakmunkáktól a felsőfokú képesítést igénylő állásokig, mindenki megtalálhatja a számára megfelelő helyet. Akik pedig nyitottak a fejlődésre, akár át is képezhetik magukat különböző szakmát adó tanfolyamokon,  bővíthetik nyelvismereteiket, fejleszthetik nyelvtudásukat.

A campus A épülete előtt egy igazi honvédségi sebesültszállító autót is megnézhetnek az érdeklődők, az aulába belépve pedig hömpölygő tömegben csodálhatják meg az érdeklődők a szebbnél szebb és innovatív standokat.

A megnyitón Román István főispán elmondta, hogy alapjaiban fog átrendeződni a munkaerőpiac vármegyénkben.

– Robbanásszerű változás várható az elmúlt időszak gazdaságfejlesztésének köszönhetően – fogalmazott a főispán. – Hatvanezer emberrel dolgoznak most többen vármegyénkben, mint tíz évvel ezelőtt. Ez a szám pedig ugrásszerűen meg fog nőni, ami a tudatos gazdaságpolitika eredménye lesz. Azt kívánom mindenkinek, hogy ennek a változásnak a nyertese legyen, de ehhez keresni kell a lehetőségeket vagy képezni kell magukat az embereknek. Ez az egész vármegye gyarapodásával, fejlődésével fog járni – tette hozzá Román István, és a gratulációját fejezte ki a Nyíregyházi Egyetem vezetőségének, munkatársainak az idei év kimagasló beiskolázásához.

Seszták Oszkár a vármegyei közgyűlés elnöke kifejtette, hogy egyre inkább a munkaerőhiány, ami jellemzi a térséget. – A megjelent vendégmunkások is azt jelzik, hogy annyi munkalehetőség van, hogy a munkáltatók így tudják a munkaerő igényeiket biztosítani. A mi feladatunk pedig az, hogy egyre inkább a vármegyei munkaerőket szólítsuk meg, és így próbáljuk meg a munkaügyi feszültségeket csökkenteni. Ezt szolgálja a vármegyei önkormányzat által felügyelt munkaügyi paktum is, aminek a plusz programos változata nemsokára elindul, s ami az egész vármegyében segíthet ezen a helyzeten – jegyezte meg Seszták Oszkár.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere köszöntő beszédében kifejtette, hogy nemcsak a munkáltatóknak és az álláskeresőknek fontos egy ilyen nagyszabású állásbörze, hanem a városvezetésnek is. – Ez a hét a munkalehetőségekről szól, hiszen pénteken a Kossuth téren szakmafesztivál is várja az álláskeresőket, szakmát váltókat. Az is egy újabb alkalom lesz arra, hogy egymásra találjanak az álláskeresők és a munkaadók, hiszen Nyíregyházán rengeteg új munkalehetőség jött létre az utóbbi időben – vázolta fel a polgármester, és eredményes napot kívánt az állásbörze résztvevőinek.

Frissítés 11.00:
Rengeteg az érdeklődő az állásbörzén. Ma 15 óráig 40 kiállító és munkaadó várja mindazokat, akik munkát keresnek.

09.00

A Nyíregyházi Egyetem és a Kelet-Magyarország szeptember 13-án, szerdán állásbörzét tart a campus „A” épületének Bessenyei aulájában 9 –15 óra között, ahol több mint 40 kiállító és munkaadó, valamint karriertanácsadó- szervezet várja a látogatókat. A standok már kipakoltak, minden adott ahhoz, hogy az álláskeresők megtalálják a megfelelő munkahelyet és pozíciót maguknak vagy érdeklődjenek lehetőségeik felől. A kiállítók szakmai előadásokkal is készülnek, minden érdeklődőt várnak egészen 15 óráig. 

A helyszínen vannak szerkesztőségünk munkatársai is, akik folyamatosan beszámolnak a nap eseményeiről. Kövessék a Kelet -Magyarország és a Nyíregyházi Egyetem állásbörzéjét itt, a híroldalunkon is!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában