Nyíregyháza

2023.10.17. 10:53

A Visegrádi Négyek jelene és várható jövője

L. Tóth Lajos

Tóth Bálint László

Forrás: corvinak.hu

Kátyúban a négyesfogat? A Visegrádi Együttműködés ma és holnap – ez a témája a Mathias Corvinus Collegium nyíregyházi képzési központban október 24-én 17 órától rendezendő előadásának, ahol a részvétel ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött.  

Milyen változásokat hozott az ukrajnai háború a V4-ek együttműködésében? Milyen hatása lesz a lengyelországi, a szlovákiai és az európai parlamenti választásoknak a négy állam viszonyára? Melyek azok a tényezők, amelyek továbbra is összetartásra késztetik a cseh, a lengyel, a magyar és a szlovák döntéshozókat, és mely vitás kérdések osztják meg leginkább a közép-európai négyesfogatot? Többek között ezekre és egyéb fontos kérdésekre keresi a válaszokat a diplomácia, a gazdaság, a közlekedésfejlesztés, az energiapolitika és a biztonságpolitika szemszögéből Tóth Bálint László, Külpolitikai elemző, az MCC Politikatudományi műhelyének kutatója.

A szerző okleveles szakfordító, a Budapesti Corvinus Egyetem korábbi ösztöndíjas PhD kutatója, a MÁV Zrt. korábbi nemzetközi szakértője, a KPMG Hungary korábbi befektetési elemzője, az In Statu Nascendi folyóirat szerkesztőségi tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában