Nyíregyháza

2023.11.15. 17:30

Adventi forgatag Nyíregyháza szívében

Olyan ünnepi miliőt teremtenek, amilyen utoljára a pandémia előtt volt.

Szon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Mate Janos

Ünnepi fénybe öltözik Nyíregyháza belvárosa, november 25-étől színes adventi forgatag várja a látogatókat, és természetesen programokban sem lesz hiány a Kossuth téren. Hogy miként telnek a következő hetek, arról dr. Kovács Ferenc polgármester és dr. Ulrich Attila alpolgármester tájékoztatta a sajtó munkatársait szerdán.

Koncertek, sztárvendégek

– Már áll a város karácsonyfája, a hónap utolsó szombatjától egészen az év végéig tartó forgatagban ötven faházban kínálják igényes portékáikat a javarészt helyi árusok, december 3-án, advent első vasárnapján 16.30-kor kigyúlnak az ünnepi fények, majd meggyújtjuk az első gyertyát a város adventi koszorúján. Ekkor tárja ki kapuit a Mikulás-ház is, ami egészen december 8-áig látogatható mindennap 13–19 óra között, és kigördül a 150 méternyi ledes izzósorral kivilágított adventi járat, ami január 7-éig heti öt alkalommal közlekedik majd a városban.


– Ahogy évek óta mindig, az idén is a városháza előtt állítják fel a színpadon, melyen kedd és csütörtökönként a nyíregyházi iskolások adnak műsort, szombatonként koncertek, vasárnaponként pedig sztárvendégek szórakoztatják a belváros közönségét – ismertette dr. Kovács Ferenc, s megjegyezte: természetesen nem maradhat el a csütörtöki hagyományos lapcsánkakóstoló sem. 

A Kis karácsonyi sétányt az idén is az óvodások díszítik fel december 1-jén, de újdonságokkal is készülünk, ilyen például a motoros Mikulások jótékonysági felvonulása.

– Szilveszterkor tűzijáték nem, de utcabál és díszkivilágítás lesz. Remélem, sikerül ünnepi hangulatot teremtenünk az előttünk álló hetekben – tette hozzá a polgármester.
– A pandémia és a tavalyi gazdasági válság után végre olyan adventi miliőt teremthetünk, amilyen utoljára 2019-2020 fordulóján volt – vette át a szót dr. Ulrich Attila.
– Jövő hét végén már állni fog az óriáskerék, kitelepülnek az árusok. Reméljük, az időjárás is a kegyeibe fogad minket, és sokan eljönnek, hogy együtt ünnepeljük a karácsonyi időszak kezdetét, december 3-án pedig közösen gyújtsuk meg az első adventi gyertyát.

 KM

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában