Nyíregyháza

2023.11.25. 09:16

Tehetséges fiatalok köszöntése az Egis Gyógyszergyár Tudományos és Technológiai Központjában

Szon.hu

Forrás: Szakképzési Centrum

A Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára, dr. Hankó Balázs és a szakképzésért felelős helyettes államtitkára, Pölöskei Gáborné a 32. Országos Tudományos és Innovációs Olimpia (OTIO) díjazottjait és felkészítő tanáraikat hívta meg egy kötetlen beszélgetésre a felkészülésről, a versenyről és az innovációról. A találkozóra az Egis Gyógyszergyár Tudományos és Technológiai Központjában került sor, melyen részt vett a Bánkirobot Team képviseletében Zsigó Zsolt a Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Technikum oktatója.

Forrás: Szakképzési Centrum

Pölöskei Gáborné helyettes államtitkár asszony köszöntője után, az Egis Gyógyszergyár történetét egy 3D-s filmben ismerték meg a látogatók, majd a központ bemutatótermeit végiglátogatva bepillantást nyertek egy gyógyszergyár mindennapjaiba. Az interaktív bemutatók során megismerkedtek a gyógyszergyártás izgalmas, és rendkívül komplex folyamataival is. Megízlelhették, milyen érzés az alapító, Balla Sándor vezérigazgatói íróasztala mögött ülni, tölthettek maguknak egy tubus kézkrémet, és egy virtuális raktárban is kipróbálhatták magukat egy targoncaszimulátoron.

Dr. Hankó Balázs államtitkár úr izgalmas példákon keresztül mutatta be a hazánkban folyó innovációs fejlesztéseket, és hangsúlyozta, hogy a fiatalok gondolkodása és tehetsége jelentős hatással lehet a gazdasági folyamatokra.

Forrás: Szakképzési Centrum

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában