Újfehértó

2023.12.20. 17:29

Két beruházást is átadtak Újfehértón

Felújított csapadékvíz-elvezető rendszer és egy hűtőház is gazdagítja a várost.

Lengyel Nóra

Fotó: Dodó Ferenc

Szerdán délelőtt kettő ünnepélyes projektát­adót is tartottak Újfehértón. Megújult a Balkányi utca és térsége csapadékvíz-elvezető rendszere. Elkészült a hűtőház is, amely a térség zöldség- és gyümölcstermelőinek nyújt segítséget.

Az átadóünnepségen dr. Hosszú József, Újfehértó polgármestere örömének adott hangot, hogy a felmerülő problémákat megoldva átadhatták ezt az impozáns létesítményt.

– Az épületben 4 darab 10 vagonos hűtőkamra és 3 raktár található, illetve a manipulálótér, ­valamint ­szociális és kiszolgálóhelyiségek. A létesítményben lehetőség van a termelést ­követő műveletek elvégzésére is, tehát a tá­roláson, ­hűtésen túl a válogatást, osztályozást, mosást, csomagolás és a mérést is el lehet itt végezni.

– Azoknak a termelőknek, akiknek nincs hűtőkapacitásuk, nagy segítség lesz az új hűtőház. A helyi gazdákat azzal is segítjük, hogy számukra jelképes összegért fogjuk bérbe adni a raktárhelyiségeket. A környékbeli termelőket is szívesen várjuk! – mondta a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában