Szabolcs-Szatmár-Bereg

2023.12.11. 13:26

Volán-sztrájk: Mutatjuk, mi a helyzet Nyíregyházán!

Utasokkal és egy buszsofőrrel is beszéltünk.

Tarnavölgyi Gergely

Fotó: Pusztai Sándor

Szabó Csabáné a nyíregyházi Eissmann Városi Uszoda melletti megállóban szállt le a nyírtéti buszról, amikor fél 12 előtt néhány perccel megszólítottuk. Elmondta, egy másik busszal megy tovább a Jósavárosba, ugyanis ott lakik. Tegnap hallott a sztrájkról, de nem tapasztalta ennek semmi jelét a buszközlekedésben. 

- Reggel a buszállomáson szálltam fel a nyírtéti járatra, az sem maradt ki és nem is késett, legfeljebb néhány percet - mondta.

Tamás Andrásnéval a Petőfi téri autóbuszállomáson beszélgettünk. 

- Tiszalökön élek, ma reggel bejöttem Nyíregyházára beteglátogatóba. Most indulok vissza Tiszalökre a 12.35-ös járattal. Nem tapasztaltam azt, hogy itt sztrájkolnának a sofőrök - tette hozzá.

Ez nem sztrájk!

Sikerült egy buszsofőrrel is beszélnünk, aki úgy fogalmazott: ez egy „sztrájknak nevezett valami”. – A sztrájk az lenne, ha például reggel hattól délig egyetlen busz sem közlekedne – mondta a neve elhallgatását kérő férfi, aki éppen akkor vette fel a szolgálatot, amikor találkoztunk és aki 1979 óta dolgozik buszsofőrként.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában