Tiszalök

2024.02.20. 11:06

A legnagyobb jutalom, hogy örömet szerezhetnek

A kultúra összeköt a múlttal, megszépíti a jelent, és tervezhetővé válik általa a jövő.

M. Magyar László

Csoportkép a műsor után, hátsó sor: Szatmáriné Kórik Julianna, Nagyné Bagdi Enikő, Varga Ágnes, Agócs Beáta, Körei Lászlóné Ildikó, Oláh Klára, Szakolczainé Suskó Ágnes, Tölgyesi Attiláné Kata, Tölgyesi Attila, Pappné Kórik Judit, Molnár Éva, Molnár Ilona, Körei László. Első sor: Vig János, Hekmann Böbe, Vajdáné Plósz Jolán, Jónás Ibolya, Mezei Attila és Orbán János

Forrás: Fotó: Hubai Alex

Mint minden évben, az idén is megemlékeztek a magyar kultúra napjáról Tiszalökön is. A városi önkormányzat és a könyvtár szervezésében kulturális összeállítást láthattak az érdeklődők, a helyi művelődési házban is tartottak ünnepséget. 

A legnagyobb jutalom a taps 

– A másfél órás összeállításunkban szerepeltek a művészeti iskola növendékei és pedagógusai, valamint a tiszalöki Mámor-Dal-Tánc-Színház művészei is. Körei László bizottsági tag ünnepi köszöntője a szívünket melengette, mert tudjuk, hogy számára nagyon fontos a kultúra, s a tiszalöki kulturális élet. Azt vallja, hogy a kultúra megkülönböztet, de hasonlóvá is tesz, összeköt a múlttal, megszépíti a jelent, és tervezhetővé válik általa a jövő – tájékoztatta szerkesztőségünket Tölgyesi Attiláné, a Tiszalöki Városi Könyvtár és Művelődési Ház igazgatója. 
– Büszke vagyok a közösségeinkre, amelyek ismét bizonyították tehetségüket. Sok próba, sok munka van egy ilyen előadás mögött, de sok öröm is, mert a szereplőknek az a legnagyobb jutalom, ha a nézőknek tetszik, amit csinálnak, és azzal az érzéssel hagyják el a művelődési házat, hogy érdemes volt eljönniük. 

Egységes ruhában 

A dal- és táncszínház tagjai egységes ruhában léptek a színpadra, ugyanis a Tiszalökért Közalapítvány támogatásával sikerült vásárolni a táncosoknak és az énekeseknek lapszoknyát és tánccipőt. 
A következő fellépés a tánc világnapján, április 26-án, pénteken lesz 18 órától a művelődési házban, erre a szereplésre már el is kezdték a próbát a fellépők, mert olyan különleges táncokkal szeretnék meglepni a közönséget, amelyeket még nem láthattak tőlük. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában