Kisvárda

2024.02.29. 07:01

Művészi válaszadás a béke jegyében

Szon.hu

Az orosz–ukrán háború kitörésének második évfordulójára emlékeznek a nyíregyházi Mária Alkotóház gyűjteményes kiállításával.

Őry László, a Kárpátok Művészeti és Kulturális Egyesület elnöke és egyben a Mária Alkotóház vezetője a kiállítás megnyitóján vetítéssel egybekötött előadást tart az Ecsettel a békéért projektről – tette közzé weboldalán Kisvárda önkormányzata. Hozzátették: a 2007-ben hazai és kárpátaljai magyar, illetve ukrán képzőművészek, művészetpártolók összefogásából alakult Kárpátok Művészeti és Kulturális Egyesület legfontosabb küldetése a kárpátaljai festészet felkarolása, megőrzése és áthagyományozása a jövő magyar generációjának. Fontos céljuk az öröklött hagyomány frissítése, erősítése, illetve az ukrán–magyar határ menti művészeti és kulturális együttműködés építése és támogatása.

Az Ecsettel a békéért elnevezésű projekt az orosz–ukrán háborúra ad művészi választ, és a béke melletti kiállást is jelenti. A kiállítást február 29-én, csütörtökön 17 órakor nyitják meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában