szon.hu PODCAST

2024.03.17. 20:00

Kalciumtól a folsavig - kiegyensúlyozottan étkezni a baba és a mama egészségéért

Az egészséges táplálkozásra nevelés már a várandósság ideje alatt kezdődik, ezért nagyon fontos,  hogy a leendő édesanya hogyan és mit eszik.

Szon.hu

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

Már rég megdőlt az a tévhit, hogy a baba megérkezéséig két ember helyett kell ennie, az viszont igaz, naponta 500-600 kalóriával többet kell fogyasztania, mert ez szükséges a magzat fejlődéséhez. Az azonban nem mindegy, mi adja a plusz kalóriát, ugyanis a baba és a mama egészsége is egyformán fontos. Kerüljön a várandós anyuka szervezetébe megfelelő mennyiségű, minőségű vitamin és ásványi anyag, s megfelelő arányban szénhidrát, rost, zsír és fehérje – tanácsolja Kubányi Jolán táplálkozástudományi szakember. Meddig fogyasszon az újszülött anyatejet, vagy ha nem megoldható, mivel lehet helyettesíteni, s mikor jön el az a pont, amikor megkezdődhet a hozzátáplálás. Erről is kérdeztük mai podcastvendégünket, a Magyar Dietetikusok Ország Szövetségének volt és egyben tiszteletbeli elnökét, a Táplálkozástudományért Alapítvány elnökét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában