Nyíregyháza

2024.04.23. 17:30

Tehetségnap tizedszer a Lions oroszlánrészével

Mindannyian mások vagyunk! elnevezéssel rendezték meg a konferenciával egybekötött tehetségnapot.

L. Tóth Lajos

Fotó: Sipeki Péter

Koncz Zsuzsa Békét és reménységet című száma, a Lions himnusza a Napsugár Gyermekkórus jóvoltából csendült fel kedden reggel a nyíregyházi Vikár Sándor Zeneiskolában, amely helyet adott a jubileumi, tizedik Mindannyian mások vagyunk! elnevezésű tehetségnapnak. Demarcsek Zsuzsa főszervező szívhez szóló szavakkal indította az egész napos programot, majd virágcsokorral köszöntötte Belus Erika ötletgazdát. Tamás Attila, a házigazda szerepében azt hangsúlyozta, hogy a város összes iskolájával kiváló kapcsolatot ápolnak zeneiskolaként, és ők is sokat tesznek a tehetséggondozás területén. A Vikár-iskola igazgatója szerint ez a rendezvény is remek példa arra, hogy más művészeti ágak képviselői is tündököljenek, és meg tudják mutatni a talentumukat. Dr. Chrabák László, korábbi Lions-kormányzó is az elkötelezettségének adott hangot, szerinte ők a csiszolatlan gyémántok sűrűjében a csiszolás folyamatában tesznek sokat. Hunyadi János, a Magyarországi Lions Clubok Szövetségének alkormányzója Gödöllőről érkezett a rendezvényre:

– Amikor évekkel ezelőtt Demarcsek Zsuzsától hallottam róla, hogy Nyíregyházán milyen nagyszerű kezdeményezés valósult meg, arra gondoltam, hogy egyszer jó lenne személyesen is jelen lenni. Nos, itt vagyok, és elviszem a hírét, hiszen ritkán lehet látni egy helyen ennyi tehetséget – mondta Hunyadi János. Hozzáfűzte: – A több mint 100 éves Lions-mozgalom a világ legnagyobb egyesületi alapon működő jótékonysági civil szervezete, több mint 200 országban 46 ezer klubban másfél millióan vallják magukat tagnak, így Nyíregyházán is. Mottóm a következő: Keresd azt, ami összeköt! Nos, a kultúra, a zene, a tánc erre tökéletesen alkalmas. 

A szervezők ezúttal is azt a célt tűzték ki, hogy teret adjanak a Nyíregyházán és a vonzáskörzetében tanuló tehetséges fiataloknak, akik vagy normál oktatásban pallérozódó diákok vagy sajátos nevelési igényű oktatásban cseperedők. 

– Visszahívtuk a régi ismerőseinket és hozzáláttunk az új csapatok felfedezéséhez. Így jutott el hozzánk most a Magdaléneum Fogyatékosok Református Ápoló, Gondozó Otthona, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség, a Tudás Egység Szeretet Egyesület és a Nyíregyházi Waldorf-iskola is – közölte Demarcsek Zsuzsa, aki az eseményt koordináló Vásárhelyi László Református Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója és az Első Nyíregyházi Lions Club tagja.

Dr. Gaál Sándor esperes arra biztatott minden résztvevőt, hogy érje a nap folyamán olyan hatás, tapasztalás, élmény, öröm, ami nyomot hagy bennük.

Ezúttal is a meghívottak között volt a Nyíregyházi Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és EGYMI, amely Zene-Bona Tehetségpont is egyúttal, ott Molnár Renáta foglalkozik a tanulásban akadályozott diákokkal. Pázmány Viktória a Magyar Speciális Olimpia Szövetséget, a Debreceni Egyetem kihelyezett karát és a TESZ Egyesületet képviselte:

– A fiam hegedűjátékában is gyönyörködhettem a mai napon. Jó volt itt lenni ezen a pörgősen megszervezett, ragyogó rendezvényen.

A tehetségkonferencián neves előadők osztották meg a gondolataikat a hallgatósággal. Erre a programra még a későbbiekben visszatérünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában