Térdbalett és tánc

2020.03.10. 10:33

Időutazásra vitték a „körútiakat”

Jobb együtt, mint külön azoknak, akiket az isten is egymásnak teremtett!

Country tánccal kezdődött a mulatság

A nagy sikerű, közös pótszilveszterezés után a farsangi mulatságon is együtt szórakozott a nyíregyházi Körúti, a Holdfény és az Őszi Napfény nyugdíjas egyesületek tagsága a közelmúltban. Az ünnepi műsor amerikai „farmerzenére” előadott country tánccal kezdődött, majd elcsendesült a Nyírségi Civilház nagyterme. Na, nem áramszünet, hanem egy felvillanyozóan derűs néma jelenet miatt, amely egy úri- és egy parasztasszony találkozását, versengését mutatta be dr. Kiss Istvánné és Dani Szilvia előadásában.

Térdbalett és tánc

Vareha Tamásné farsangtörténeti visszatekintése után még nagyobb időutazásra vállalkozott Dani Szilvia, aki Darvas Szilárd Legenda a nő teremtéséről című művét adta elő. A rímekbe öntött hindu legenda rámutatott: bizony, nincs könnyű dolga a férfinak a nővel, és fordítva, mégis jobb együtt, mintsem külön azoknak, akiket az isten is egymásnak teremtett!

Ezután már csak a „futóműveké” volt a főszerep: az ünneplőbe öltöztetett lábak színpadi táncát (térdbalett) össznépi parkettkoptatás követte.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában