Irodalom

2021.08.21. 17:30

Elismerték a hűségét is

Dr. Szöllősy Tibor szép sikereket ér el a hazai és határon túli irodalmi pályázatokon.

CsA

Forrás: KM-archív

Amióta nyugdíjba ment, még inkább kitárult előtte a kulturális élet kapuja. Dr. Szöllősy Tibor, A kígyó önmagába mar és a Megér egy mosolyt – Kárpátaljai életképek című kötetek írója előszeretettel indul és rendszerint szép sikereket ér el a hazai és határon túli irodalmi pályázatokon.

Első helyen végzett

Visszatérő szerzője többek között a Kárpát-medencei Életmesék című szépirodalmi pályázatnak, amit az idén tizenharmadik alkalommal hirdetett meg a Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete. A versenyre ezúttal is családi történetekkel, szülőktől, nagy- és dédszülőktől hallott „életmesékkel” lehetett nevezni, a legjobbakat pedig kötetbe rendezték.

– Egykeként megszerettem a nagycsaládokat, azt az örökmozgó létet, a gyerekek jókedvét, őszinte örömét, játékosságát és nyitottságát, amit otthonról magukkal hoznak. Egyfajta kárpótlásként hajlott koromra csatlakoztam a Mosolyvirág szellemi holdudvarához azáltal, hogy rendszeresen részt veszek az egyesület pályázatán. Többször kiérdemeltem már a zsűri elismerését, s a kapott okleveleken, emlékérmeken, értékes ajándékokon túl minősített írásaim megjelenhettek az éves kiadványokban – mondta el lapunk dr. Szöllősy Tibor. A nyírmadai nyugdíjas ideggyógyász a legutóbbi díjátadó ünnepségen szívmelengető elismerésben részesült: átvehette a Kárpát-medencei Életmesék írói pályázat Hűségdíját.

– Emellett részt vettem az év elején meghirdetett Gion Nándor novellapályázaton, ahol legnagyobb meglepetésemre Hideg van című írásommal a Kiadásra ajánlott kategóriában első helyen végeztem – újságolta dr. Szöllősy Tibor.

CsA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában