Programok

2021.10.05. 16:14

A sokszínűségé a főszerep

Képzeletszínház, angol reneszánsz, magyar klasszikus, felolvasóest a Szindbád októberi programkínálatában.

KM

Kosik Anita kisgyermekes családoknak tart zenés foglalkozást

Forrás: színház

A Móricz Zsigmond Színház szomszédságában is virágzik a kultúra: bár még csak néhány hónapja nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, a Szindbád mostanra a város egyik legnépszerűbb rendezvénytere lett. Klasszikussá érett filmek, rendhagyó pódium-előadások és koncertek közül válogathattak a kikapcsolódásra vágyók eddig is, s nem lesz ez másként októberben sem.

Olyannyira, hogy 6-án, szerdán 19 órától különleges ajándékkal hálálja meg a nézők szeretetét a Szindbád: Janikovszky Éva A lemez két oldala című egyfelvonásos képzeletszínházi előadása várja az érdeklődőket Kovács Vandával és Szalontay Tündével. A rekeszizomtornával felérő darabból kiderül, hogyan változik a véleményünk és a viselkedésünk attól függően, milyen szerepben vagyunk jelen egy-egy élethelyzetünkben, hogy éppen anyaként, feleségként vagy anyósként mondjuk meg a „tutit” ugyanarról a dologról. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött, jelentkezni a szindbad.eu oldalon, személyesen a színház jegyirodájában és a 42/873-550-es telefonszámon lehet.

Mozi és ringató

Ahogy azt már megszokhatták a Szindbád vendégei, csütörtökönként a mozié a főszerep. Az Oscar-díjas Szerelmes Shakespeare-t vetítik október 7-én és 14-én, míg a hónap második felében, 21-én és 28-án a Körhinta költözik be a moziterembe 18 órától.

Újdonság a rendezvénytér programkínálatában október 18-ától hétfőként a Ringató foglalkozás, amire 16 órától Kosik Anita, a nyíregyházi színház társulatának művésze várja a családokat 0–3 éves gyermekeikkel. Az éneklő, játszó édesanyák, édesapák csoportjához már néhány hónapos kisbabával is lehet csatlakozni. A foglalkozások oldott, elfogadó légkörben ismertetik meg a legkisebb gyerekek zenei nevelésének lehetőségeit, hogy a kicsik érzékennyé, fogékonnyá váljanak a jó zene, a művészetek iránt. Eközben a felnőttek átélhetik a közös éneklés örömét.

Fehér foltok

Helyi kötődésű estnek ad otthont a Szindbád október 20-án, szerdán este hét órától: a felolvasószínházi előadás során Kováts Judit Hazátlanok című regénye elevenedik meg az író, a férje, Kováts Dénes és Dézsi Darinka, a Móricz Zsigmond Színház művészének közreműködésében. Az előadás annak a több mint tizenkétmillió németnek állít emléket, akiket a második világháborút követően Közép-Kelet-Európa országaiból, szülőföldjükről elűztek, szögesdrót mögött őriztek, meggyilkoltak csak azért, mert németnek születtek. Az irodalom, a zene, a színművészet és vizuális elemek ötvözésével előadott produkció közelmúltunk történelmének több fehér foltját, közösségi sorstragédiáit mutatja be egy szerelmi történetbe ágyazva.

Jegyek személyesen a Móricz Zsigmond Színház Szervező- és jegyirodájában válthatók nyitvatartási időben (hétfőtől péntekig 9–17 óra között), továbbá online a Szindbád rendezvénytér weboldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában