Nyíregyháza

2022.06.14. 17:00

Dalos siker a tihanyi templomban

A telt házas koncerten énekeltek a nyíregyházi fiatalok Szabó Dénes karnagy vezetésével.

KM

Koncert közben a tihanyi apátsági templomban | Fotó: Cantemus

Harmadik alkalommal rendezte meg a Magyar Kórusok Találkozóját Veszprémben a város vegyeskara és a Veszprémi Programiroda Kft. június 3. és 5. között. Az énekkari randevú jó lehetőséget teremt arra, hogy találkozzanak a határon innen és túl tevékenykedő magyar kórusok. 

Karnagyi műhelymunka 

A művészeti együttesek bemutatkozása mellett karnagyi műhelymunka is várt az érdeklődőkre. Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy a kórusával, a Cantemus Gyermekkarral nyilvános próbát tartott, s így bárki betekinthetett a világszerte ismert Cantemus Kóruscsalád életébe, oktatási módszereibe. 

A program kiemelt eseménye az összetartozás napján, június 4-én a 18 órakor kezdődő gálaműsor volt. Ezen négy vendégkórus műsorát hallgathatta meg a közönség. A nyíregyházi gyermekkórus mellett fellépett még a felvidéki Komáromból érkezett Concordia Vegyeskar Stubendek István karnagy vezényletével, az újvidéki Kapisztrán Ferences Ifjúsági Kórus Beszédes Margit karnagy vezetésével, valamint a száz éve alapított várpalotai Bányász Kórus Borbás Károly karnaggyal. 

A program egyik kiemelt eseménye az a koncert volt, amit a Cantemus Gyermekkar adott vasárnap a tihanyi apátsági templomban. A telt házas koncerten a nyíregyházi fiatalok óriási sikert arattak. Talán nem meglepő az sem, hogy a Magyar Kórusok Találkozójának művészeti vezetője, Veszprém Város Vegyeskarának karnagya az az Erdélyi Ágnes, aki valaha az egykori nyíregyházi 4. Számú Általános Iskola diákjaként Szabó Dénes keze alatt énekelt a Cantemus Gyermekkarban. 

Címkék#Cantemus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában