Nyíregyháza

2022.12.16. 15:57

A karácsony együtt igazán szép

Kellemes délutánt töltöttek együtt a vakok és gyengénlátók.

KM

Fotó: Dodó Ferenc

A karácsony az együttlét lelkiségének melegétől szép igazán. Ezért is ünneplik közösen ilyentájt minden év adventjén az év legjelesebb napját a Vakok és Gyengénlátók Egyesületének különféle szervezetei az év utolsó eseményeként. A civil szerveződés Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei egyesülete is megtartotta a saját összejövetelét csütörtökön a megyeháza dísztermében, ahol a különleges alkalomhoz illő műsorral kedveskedtek a megjelenteknek. 

Sajnos, a Vakok Iskolájának fővárosi kórusát hiába várták, ugyanis annyi gyerek megbetegedett, hogy a lecsökkent létszámmal nem vállalhatták az utazást. Szerencsére akadt mentő megoldás: az Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium hozta el a saját karácsonyi műsorát egy húszfős csapattal, semmiféle hiányérzetet nem hagyva a megjelent mintegy negyven vendégben, kicsikben és nagyokban. Az ünneplőket az egyesület megyei elnöke, Nemes-Nagy Tünde köszöntötte, majd átadta a szót Baracsi Endrének, a megyei közgyűlés alelnökének. 
– Nekünk és valamennyi szervezőnek az volt a legfontosabb célunk ezúttal is, hogy együtt tudjunk ünnepelni az egyesület tagjaival. Ugyanakkor ismételten fel szeretnénk hívni a társadalom figyelmét azokra az embertársainkra, akik valamilyen fogyatékkal élnek. A legfontosabb, hogy tisztelettel tudjunk együtt élni egymással, figyelni tudjunk egymásra, hogy mindenki megtalálja a helyét a társadalmunkban, amelyben élünk. 

Minden élet értékes 

– Mindenki értékes tagja ennek a társadalomnak, mindenkiben megvannak azok a jó tulajdonságok, amikkel hozzá tud járulni a közösségek erősítéséhez. Nem csak a világban, de itt a megyénkben is nagyon fontos és nagyon értékes minden élet, ezzel a közös karácsonyi ünnepséggel erre is rá kívánjuk irányítani a figyelmet újból, Különösen most, amikor a Jónak lenni jó! országos kampánynak amúgy is a kedvezményezettjei a vakok és gyengénlátók – fogalmazott. 
KM 

Címkék#karácsony

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában