NB III.

2019.05.09. 13:01

Nyírbátori FC – Még rendeződhet a helyzet

Nyírbátor polgármestere azt mondja, továbbra is folyamatosan tárgyalnak az MLSZ-szel.

Illusztráció: KM-archív

Mint ismert, az NB III.-as nyírbátori futballklub hosszú ideje pénzügyi gondokkal küzd, ami elszámolási problémákból ered. A csapat tagjai szinte az egész szezonban csúszva kapják meg (ha éppen megkapják) a fizetésüket, emiatt demonstráltak az előző bajnoki meccsen. A város polgármestere, Máté Antal összefoglalta, hogy mit érdemes tudni az üggyel kapcsolatban.

Óriási bevételkiesés

A Magyar Labdarúgó-szövetség tavaly januárban kizárta a klubot TAO-támogatásból, emellett az NB III.-as csapatokat segítő működési támogatást is megvonta. Ebben a szezonban már nem az egyesület indult a bajnokságban, hanem az egyesület által létrehozott kft. Az elszámolási problémák az egyesületben vannak, de az indulási jogot az egyesület adta át a kft.-nek, ezért az MLSZ nem választja külön a kettőt. A városvezető elmondása szerint az NB III.-as csapatok éves büdzséje 30–50 millió forint között mozog, ebből az MLSZ-támogatás 25 millió forint, a TAO-s pénzek megvonásával ez azt jelenti, hogy nagyjából semmilyen bevétele nincs a klubnak.

– Önkormányzatilag segítünk a klubnak, ezzel párhuzamosan megpróbáljuk rendbe rakni az elszámolásokat – mondta Máté Antal. – Nem vagyunk ennek a végén, ezért bizonyos forrásokhoz már hozzájutottunk, bizonyosokhoz még nem, máig is vannak tartozások a játékosok felé. Ennek rendezésére folyamatosan tárgyalunk az MLSZ-szel, különböző szponzori és egyéb kérdésekről is egyeztetünk, kérdés, hogyan folytassa a klub a működését, jöjjön-e létre új egyesület és a kft. maradjon-e fenn. Néhány elszámolási tételt egészen biztosan nem lehet rendezni, azt nem lehet megmondani, hogy ebben milyen döntést fog hozni a szövetség. Nem tartom kizártnak, hogy visszafizetési kötelezettség is lesz. Azt gondolom, május végére mindent le tudunk zárni.

Jogos az igényük

– Szeretném kiemelni, hogy a játékosok és az edzők maximálisan helytálltak eddig is, és kiálltak a csapatért, a városért. Ez az eredményeken is látszik. Nyilván, a türelem véges. Azt mondtam a játékosoknak is, hogy nem neheztelek rájuk emiatt. Jogos az igény a részükről, hogy szeretnének hozzájutni ahhoz, ami nekik jár. Továbbra is mindent el fogunk követni azért, hogy azt megkapják – zárta szavait Máté Antal.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában