mennyei

2019.06.26. 08:39

A kupában villantottak

Az őszi gyengébb teljesítmény után tavasszal magára talált a balkányi csapat.

A kék mezes balkányiak megyei döntőt játszottak a Magyar Kupában | Fotó: Pusztai Sándor

 

Az előző szezon hatodik helye után merész tervekkel vágott neki a szezonnak a Balkány megyei I. osztályú gárdája. A vezetőség a dobogót határozta meg célként a csapat számára, sérülések és az egyéb okokból távozók miatt azonban módosították tervüket.

– Valóban előrébb szerettünk volna végezni, mint az előző pontvadászatban, reálisnak éreztük a dobogós helyezést, az élet azonban keresztülhúzta számításainkat, így módosítani kellett céljainkat, úgy gondoltuk, hogy még így is odaérhetünk a hatodik-nyolcadik hely valamelyikére – kezdte értékelését Mirgai László, a Balkány edzője.

Télen erősítettek

– Erre a szezonra nagyon jó keretet sikerült összehoznunk, minden adott volt egy jó szereplésre. Sajnos a sors közbeszólt, már a szezon elején elveszítettük Vistyák Györgyöt, akire nem is számíthattunk az egész szezonban.

Tovább tetézte gondjainkat, hogy Sallai Márk családi okok miatt visszaköltözött Kaposvárra, Kondor Milánnak és Jakab ­Richárdnak elszakadt a keresztszalagja, Vajda Artúr pedig külföldön vállalt munkát.

Így az őszi szezonban ahelyett, hogy a dobogón végeztünk volna, a maradék kerettel mindössze tizenhat pontot sikerült gyűjtenünk. A balkányi alakulat tavaszra azonban összekapta magát, és a bajnokság második felében több pontot szerzett, mint ősszel.

A kék mezes balkányiak megyei döntőt játszottak a Magyar Kupában | Fotó: Pusztai Sándor

– Télen négy játékossal is erősítettünk, aminek meg is lett az eredménye, végül alig maradtunk el a hatodik helytől. Ami még örömteli, hogy a Magyar Kupában jól teljesítettünk, megyei döntőt játszhattunk az Ibrány ellen. Azt gondolom, hogy amit lehetett, sikerült kihoznunk ebből a keretből, és a fiúk is felnőttek a feladatokhoz – fogalmazott a balkányiak mestere.

– Legjobb mérkőzésünk a szezonban az Ibrány elleni 2–0-ás győzelmünk volt, azon a meccsen mindenki odatette magát, szépen és eredményesen játszottunk, nem szívesen emlékszem viszont a Csenger elleni 3–2-es vereségre.

Külön kiemelném az egész szezonban nyújtott teljesítménye alapján Gelsi Lászlót, Ohár Románt, a kapus Tóth Danit. Csehil Jánost. Felkészülésünket július elején kezdjük, lesznek változások a keretben, remélem, elkerülnek majd bennünket a sérülések, és tudunk futni egy jó szezont – mondta Mirgai László.

Friss hír a csapat háza tájáról, hogy az Ibrányt elhagyó két hátvéd, Szabó Milán és Vidoven Márk a következő szezonban Mirgai László gárdáját erősíti, csakúgy mint a kieső Gyulaházától érkező Kovács Béla Róbert. Távozott viszont Gelsi László, aki az NB III.-as DEAC-ban folytatja pályafutását.

BB


Balkányi mutatók

Végeredmény

8. 30 12 5 13 51-56 41

Hazai pályán

9. 15 8 2 5 24-18 26

Vendégként

8. 15 4 3 8 27-38 15

Ősszel

12. 15 4 4 7 26-34 16

Tavasszal

7. 15 8 1 6 25-22 25

Házi góllövőlista

10 gólos: Ohár Román. 9 gólos: Kállai Gábor. 7 gólos: Gelsi László. 4 gólos: Vajda Artúr. 3 gólos: Kiss Roland Krisztián, Lakatos Péter, Potornai Márk. 2 gólos: Bátyi László, Hamar Gergő, Huszár Sándor Dániel, Oniszyko Vadim. 1 gólos: Bogdanovics Igor, Csehil János, Jakab Richárd, Molnár Ferenc Zoltán, Posta Norman, Tóth Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában