Kontinensbajnoki verseny a nagyhalászi oválon

2019.06.27. 09:54

Dennis bizakodva várja a rajtot

A legügyesebb fiatal vaspapucsosok indulnak a nagyhalászi U21-es Európa-bajnoki selejtezőn.

Az áprilisi bajnokin már motoroztak egymás ellen: Fazekas Dennis (fehér), Bárány Márk (sárga) és Marko Levishin (kék), a futamot Evgenyij Saydullin nyerte

Fotó: Mán László

Már nem sokat kell aludni, és jön az idei második nagy kontinensbajnoki verseny a nagyhalászi oválon. Jövő szombaton délután négykor kezdődik az U21-es Európa-bajnokság selejtezője. Nagyhalász mellett a lengyel Grudziadz és a dán Holsted a házigazda, a három selejtező legjobbjai jutnak az Európa-bajnoki döntőbe, amelyet augusztus elsején az ukrán Rovnóban rendeznek.

Ismerős külföldiek

Visszatérve a nagyhalászi találkozóra, tíz nemzet (lett, szlovén, lengyel, ukrán, német, orosz, szlovák, cseh, román, magyar) legtehetségesebb fiataljai szeretnék bizonyítani, hogy az övék a jövő. Két esztendeje már volt házigazdája hasonló versenynek Nagyhalász, az ukrán Marko Levishin, a román Andrei Popa akkor is indult. A jövő szombati mezőny tagjai közül az említettek mellett már húzta a gázt a nagyhalászi pályán a cseh Petr Chlupac is. A magyar színeket ketten képviselik: a két éve is motorozó Bárány Márk, valamint Fazekas Dennis. Az országos egyéni bajnokság áprilisi nyitányán mindketten a nagyhalászi klub színeiben motoroztak.

– Az áprilisi verseny nem úgy sikerült, ahogyan terveztem, mindössze egy pontot motoroztam – kezdte visszapillantását az idei versenyekre Fazekas Dennis.

Kemény küzdelem várható

– Utána a felnőtt Európa-bajnoki selejtezőn Krskóban indultam. Az a mezőny nagyon erős volt, nem sikerült pontot szereznem. Olaszországban két meghívásos verseny volt. Az elsőn öt pontot motoroztam, a tizedik helytől előrébb is zárhattam volna, ám két pontot veszítettem, mert defektet kaptam. Másnap még jobban ment a szakadó esőben, nekem nagyon feküdt az a sáros pálya. Mindenki három futamot teljesített, én hat pontot szereztem. Indultam még a junior-világbajnokság krakkói selejtezőjén is, sajnos ott sem sikerült pontot szereznem.

– Már nézegettem a nagyhalászi verseny nevezési listáját, és kemény küzdelem várható – tért rá Dennis a jövő szombati rangos vetélkedésre. – Bízom a tisztes helytállásban, nem szeretnék pont nélkül maradni. Bizakodom, hiszen a nagyhalászi az egyik kedvenc pályám, sokat motoroztam már rajta. A legutóbbi edzésen sikerült is megtalálni az ideális beállítást Kovács Roli segítségével. Ráadásul Albók József jóvoltából az egyik blokkot sikerült felújítani, amelyet hamarosan beépíthetünk, így a motor rendben van, remélem a technikával nem lesz gond.

Páros verseny az olaszoknál

Fazekas Dennis tehát bizakodva és a korábbi versenyekhez képest karcsúbban és jobb kondiban várja a jövő szombati versenyt. Előtte még a hétvégén ott lesz a páros Európa-bajnokság olaszországi selejtezőjén Kovács Rolanddal és Magosi Norberttel. A mieinknek Trezzanóban szlovák, norvég, francia, finn, ukrán ellenfelek és a házigazda olaszok ellen kell majd motorozniuk. Remélhetőleg nem lesz gond, és önbizalommal startolhat a jövő szombati viadalon.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában