Megye I.

2019.07.02. 09:38

Fontos meccseket buktak, nem volt ok az ünneplésre

Siti Ferenc sosem hivatkozott a nehézségekre, de az utóbbi a legnehezebb féléve volt.

Nagy Zoltán volt a legeredményesebb gyarmati

Fotó: Pusztai Sándor

A Tiszántúli Takarék megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság kiesés elleni harca is nagy izgalmakat hozott. Az utolsó fordulóban a tavasszal folyamatosan süllyedő Fehérgyarmat 4–3-ra legyőzte a Csengert, és végül megmenekült.

– Ketté kell választani az őszt meg a tavaszt – értékelte az idényt Siti Ferenc, a Fehérgyarmat edzője. – Az őszi szezon úgy-ahogy rendben volt, bár becsúsztak ott is váratlan pontvesztések, mint például a Tiszakanyár elleni döntetlen vagy a baktai iksz. Viszont hoztunk bravúrokat is: Kisvárdán nyertünk, döntetlent játszottunk az Ibránnyal. Télen aztán meg kellett válnunk játékostól, sérülések is hátráltattak, nem tudtunk erősíteni. Minőségben nem lettünk gyengébbek, de kevesen voltunk. Tudtam előre, hogy ebből baj lehet, úgy is lett. A sérülések miatt sokszor kellett improvizálni. Ennek az lett a következménye, hogy az utolsó meccsen a Csenger ellen a kiesés elkerüléséért kellett játszanunk, holott ennek nem lett volna szabad így történnie egy ilyen csapattal.

Fontos meccseket buktak

A fehérgyarmatiaknak tavasszal két hosszabbnak mondható nyeretlenségi sorozat is „összejött”, ezek részeként kikaptak többek között a végül kieső Gyulaházától, valamint a sereghajtó Tiszavasvári ellen is vereséget szenvedtek.

– A „hatpontos” meccseinket nem tudtuk megnyerni – folytatta a tréner. – Tiszavasváriban négy ifivel kellett játszanunk, a kispadon gyakran nem volt bevethető játékosunk. A gyulaházi meccsen Jakit (Jakocska Csaba kapus – a szerk.) azért ültettem a kispadra, mert ő elég ügyes lábbal is, hogyha esetleg be kellene állnia valakinek. Csapaton belül néhányan tudat alatt visszaéltek azzal, hogy kevesen voltunk, de büntetni nem lehetett, mert játszani kellett a hétvégén. A nehézségeinkre szezon közben nem hivatkoztam, mert nem volt kötelező vállalnom a feladatot, de karrierem legnehezebb féléve volt.

Nagy Zoltán volt a legeredményesebb gyarmati | Fotó: Pusztai Sándor

– Mentálisan erős oldala is van a csapatnak, csak ezt minden meccsre ki kellett volna vinni – tért rá az edző a zárófordulóra. – A minimális célkitűzés minimuma volt a csengeri győzelem, ezért nem is néztem jó szemmel, amikor a csapat ünnepelt, mert nem nyertünk semmit, viszont fegyvertény, hogy kiélezett helyzetben rendben volt a társaság.

Gyarmati mutatók

Végeredmény

13. 30 9 6 15 48-64 33

Pályaválasztóként

14. 15 5 3 7 29-32 18

Vendégként

10. 15 4 3 8 19-32 15

Ősszel

9. 15 5 5 5 28-27 20

Tavasszal

13. 15 4 1 10 20-37 13

Házi góllista

13 gólos: Nagy Zoltán. 7 gólos: Veress László. 6 gólos: Barta Ferenc és Istenes Erik. 3 gólos: Dascal Lucian Gheorghe, Farkas Sándor és Orosz Flórián. 2 gólos: Szatke Márk. 1 gólos: Antal Roland, Lakatos Ferenc, Mócsán Erik és Popovics Norbert.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában